:: Naslovna strana > Vesti >Održani "Dani inženjera Srbije", 22-24.oktobra 2007. godine
 
30.10.2007.
Održani "Dani inženjera Srbije", 22-24.oktobra 2007. godine
  Zajedničkim snagama, Matiča sekcija projektanata i izvođača radova Inženjerske komore Srbije, u periodu od 22-24 oktobra u Vrnjačkoj Banji, organizovali su tradicionalni skup "Dani inženjera Srbije".
Manifestacija je održana u svečanoj sali hotela "Fontana" gde su se okupili aktivisti Inženjerske komore Srbije, eminentni stručnjaci iz oblasti građevinarstava i privrede, kao i predstavnici strukovnih organizacija.
Skup je tradicionalno vodio Gligor Obrenović, a okupljene članove pozdravili su organizatori skupa, predsednici matičnih sekcija projektanata i izvođača radova Dejan Vasović i Tatjana Đorđević, predsednik Inženjerske komore Srbije prof. dr Dragoslav Šumarac, državni sekretar Ministarstva za infrastrukturu Milan Miljević, predsednik Opštine Vrnjačka Banja Rodoljub Džamić, predstavnik Konferencije glavnih arhitekata Srbije Miloš Radovanović, potpredsednik Privredne komore Srbije Anđelko Kovačević, predstavnik Inženjerske zbornice Slovenije Uroš Kranjc, predstavnik Inženjerske institucije Makedonije Aleksandar Dimitrov, sekretar Inženjerske komore Crne Gore Svetislav Popović.
Skup je uveličao svojim prisustvom predsednik Srpske akademije nauka prof.dr Nikola Hajdin, dobitnik ovogodišnje nagrade Inženjerske komore Srbije za životno delo.

Predavanjima su obuhvaćena najnovija dostignuća iz oblasti građevinskih materijala i prateće opreme, tehnologije i opreme za uštedu energije, kao i raznovrsni proizvodni program za opremanje poslovnog i stambenog prostora.
Poslednjeg dana skupa održan je okrugli sto na temu "Licence ovlašćenih inženjera u skladu sa bolonjskom deklaracijom" gde su glavni učesnici bili predstavnici iz inženjerskih komora u okruženju, kao i profesori tehničkih fakulteta iz Beograda, Novog Sada i Niša.

Pogledajte program skupa

Pogledajte galeriju slika