:: Naslovna strana > Vesti >5. Međunarodni sajam investicija i nekretnina i 19. Međunarodni sajam energetike sa zaštitom životne sredine
 
27.10.2010.
5. Međunarodni sajam investicija i nekretnina i 19. Međunarodni sajam energetike sa zaštitom životne sredine
 
Na Novosadskom sajmu od utorka 26. do četvrtka 28. oktobra biće održan 5. Međunarodni sajam investicija i nekretnina i 19. Međunarodni sajam energetike sa zaštitom životne sredine pod zajedničkim nazivom: "INVESTEXPO 2010". Na Sajmu investicija i nekretnina više od 220 investicionih projekata predstaviće 54 lokalne samouprave iz Srbije, dok će na Sajmu energetike dominirati poslovni skupovi na kojima će se govoriti o aktuelnim temama iz oblasti investicija i energetike.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku prirediće tokom sajmova "Investexpo" kako na štandu, tako i u Kongresnom centru Novosadskog sajma, tematske skupove o obnovljivim izvorima energije.

PROGRAM

ČETVRTAK 28.10/10 Kongresni centar, Sala 4

9.00 -11.00 časova 4. Međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije "Energetska sigurnost i nove tehnilogije"
Organizator: TMC Konsalting Novi Sad

11.00 - 15.00 Skup "Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije-aktivnosti i planovi" Učestvuju: Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Grupa za održivi razvoj u Kabinetu potpredsednika Vlade za evropske intergracije, Ministarstvo poljoprivrde, šumarstva, vodoprivrede, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Agencija za energetiku Grada Novog Sada, Pokrajinski centar za energetsku efikasnost, Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF).
Organizatori: Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije i Novosadski sajam. (Kongresni centar, Sala 3).

HALA MASTER
10.00 "Proizvodnja energije iz komunalnog i deponijskog otpada-kombinovana proizvodnja toplotne i električne nergije iz obnovljivih izvora energije, otpada i prirodnog gasa"
Organizator: Pokrajinski sekrtarijat za energetiku i mineralne sirovine; Štand Pokrajinskog sekrtarijata za energetiku i mineralne sirovine.

Za sve posetioce Sajma ulaz je besplatan.