Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Dani Komore na Vlasinskom letu 2012
 
27.07.2012.
Dani Komore na Vlasinskom letu 2012
  Peta Međunarodna konferencija u oviru tradicionalne manifestacije Inženjerske komore Srbije Regionlanog centra Niš "Dani Komore na Vlasinskom letu" održana je u sali Konaka Vlasina u Surdulici 07.07.2012.g. Više od 100 učesnika, domaćih i stranih, učestvovalo je na ovogodišnjoj Konferenciji na kojoj su obrađene dve teme, Razvojni programi Jugoistoka Srbije i Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Učešće su pored predstavnika opština i gradova Jugoistoka Srbije, članova Komore iz svih regionalnih centara, uzeli i predstavnici kompanija PORR, Hipo Alte Adria Banke, inženjerskih komora, Bugarske i Slovenije, značajnih građevinskih preduzeća.

Konferencija je otpočela uvodnim izlaganjem Tatjane Đorđević, ispred Organizacionog odbra, dok se učesnicima obratio sa pozdravnim rečima Predsednik Komore inženjera za investiciono projektovanje (KIIP) Regionalne Kolegije Sofija - grad, Georgi Kordov. Čast da otvori Konferenciju priprala je Dušanski Sremački, Pokrajinskom sekretaru za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo. Prvi deo skupa o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti otpočeo je izlaganjem Jasminke Pavlović, Načelnika odeljenja za građenje Ministartsva zaštite životne sredine i prostorstornog dok su u nastavku učesnici imali priluku da čuju izlaganje Aleksandra Perića, Savetnik Predsednika Privredne komore Srbije, Prof.dr Dragoljuba Živkovića, Direktora Regionalnog centra za energetsku efikasnost Niš, Miodraga Tomića,predstavnika Direkcije za izgradnju grada Niš, Zorana Petrušića, sa Elektronskog fakulteta Niš, Mr. Milana Samardžiju i Prof.dr Radoslava Mičića sa Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad, Prof.dr Hrista Vasileva, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta iz Sofije, Mr Čtrtomira Remeca, Predsednika Inženirske Zbornice Slovenije. Posebnu pažnju prisutnih izazvalo je izlaganje Gerharda Schrötera, generalnog direktora i vlasnika svetske kompanije LEIDS GmbH & Co. KG iz Nemačke, koji je tom prilikom i najavio značajnu investiciju sa Opštinom Vladičin Han.

U drugom delu Konferencije na temu Razvojni programi Jugoistoka Srbije, ispred opština i opštinskih uprava i preduzeća planove opština izložili su: Slađana Kostić, Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca, Miloš Cvetković i Miloš Jovanović, ispred Odeljenja za urbanizam, imovinsko-pravne, komunalne i građevinske poslove Opštine Vladičin Han, Jasmina Petrović, ispred Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Vranja, Dobrila Sudimac Mratinković, Ekspert za regionalni razvoj i strateško planiranje Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Tomislav Đođrević, Predsednik Opštine Savski Venac. U posebnom, trećem, delu učesnici su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama i materijalima u građevinarstvu. Proizvodne programe i rešenja prezentovali su Alan Tomanić , Regionalni menadžer kompanije Kingspan-a doo Beograd i Dragan Kuzmanović, vlasnik GTPO Domis Čačak. Radni deo Konferencije je završen stručnom posetom fabrike Knauf insulation koja se nalazi u Surdulici.

Galeriju slika možete pogledati ovde.

 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (26)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura