Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > FORUM URBANUM - Sajam urbanizma
 
27.01.2014.
FORUM URBANUM - Sajam urbanizma
 

Usled vanredne situacije prouzrokovane poplavama u Republici Srbiji, otkazan godišnji skup "FORUM URBANUM - Sajam urbanizma" na Borskom jezeru u periodu od 28. do 30. maja 2014. godine.

Matična sekcija urbanista organizuje skup "FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", na Borskom jezeru u periodu od 28. do 30. maja 2014. godine, i to kao redovni godišnji pregled urbanističkih ostvarenja članova sekcije

Skup FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", se organizuje sa temom "Interesne grupe u urbanizmu", u smislu prikaza pozitivnih primera, metoda, inovacija, saradnje, inostranih iskustava i mogućnosti njihove primene.
Podteme skupa: javni interes, participacija građana, ekonomski faktori, procesi odlučivanja...

FORUM URBANUM je koncipiran kao izložba radova urbanista Srbije - članova Sekcije i eventualno gostiju iz inostranstva, uz koju će profesionalci moći i da prikažu metode koje su koristili, da predstave svoj rad, da iznesu probleme ili dileme sa kojima su se suočavali i da razmene iskustva sa profesionalnim urbanistima iz drugih regiona. Dobrodošli su radovi koji će na odmeren i kvalitetan način, posebno kroz adekvatne primere iz urbanističke prakse, ukazati na dileme u odnosima koje stvaramo sa svojim timskim kolegama, investitorima, građanima i političarima, a posebno koliko se etično odnosimo prema prostoru. Posebno će se ceniti oni radovi koji osim ukazivanja na problem prvobitnih zahteva i međusobnih odnosa, prikažu i krajnji postignut cilj - kvalitetnu i estetizovanu urbanu sredinu.

Skup će se održati na Borskom jezeru, u hotelu Jezero, od 28. do 30. maja 2014. godine (sreda, četvrtak, petak).

Ove godine je predviđena kotizacija u bruto iznosu od 1.200,00 dinara, koja će se uplaćivati na tekući račun IKS, broj 160-40916-33. Kotizacija obuhvata troškove smeštaja, učešće na skupu, prateći materijal, posluženje za vreme pauze i dr. Ukoliko troškove snosi pravno lice, pozvati službu za računovodstvene poslove IKS-a (tel. 011/655-7426 ili 011/655-7425). Dokaz o uplati dostavićete Ivani Lazin na e-mail: ivana.lazin@ingkomora.rs ili na fax. 011/2648-523, nakon objave spiska prijavljenih učesnika.

Međutim, pošto je broj mesta ograničen na 80, prednost imaju članovi sekcije urbanista (licencirane urbaniste sa šiframa 200, 201, 202 i 203) koji imaju pripremljene i odobrene radove za skup, a dalje, do konačnog broja, po redosledu prijavljivanja, proporcionalno po regionima, u skladu sa regionalnom organizacijom Komore.

Drugi zainteresovani i oni koji zakasne sa prijavom, a imaju želju da prisustvuju skupu, mogu da obezbede smeštaj u svojoj režiji, bez plaćanja kotizacije, u sobama hotela Jezero (kontakt osoba - Dijana Biković, tel. 030/482-340. Detaljniji informacije o pomenutom hotelu možete videti na sajtu www.hoteljezero.rs

Molimo sve zainteresovane članove, da se prijave sekretaru Matične sekcije urbanista, Ivani Lazin na e-mail ivana.lazin@ingkomora.rs (poslati ime, prezime i broj licence, mesto boravka kao i informaciju koji rad ili plan pripremate za sajam, odnosno naznaku da samo učestvujete na skupu). Prijavljivanje učesnika počinje 27.01.2014., a zaključuje se 28.02.2014. godine.


Preuzmite drugu informaciju ovde

Molimo Vas da radove pripremite u skladu sa datim standardima:

Apstrakt: naslov, ime i zvanje autora, insitutucija
max. 200 reči, do 5 ključnih reči
Word, font Arial, veličina 11
Rad i prezentacija
max. 4000 reči, bez apstrakta
Word, font Arial, veličina 11
Ilustracije JPG 300 pixela
Power Point, max. 15 minuta, tj. 10 slajdova
Plakat za izložbu - prikaz produkcije (planovi, projekti, studije...)
prijava - kratak opis do 200 reči
format za izlaganje 100x70 cm
Jedan pisani rad/plakat za izlaganje - maksimalno tri koautora mogu da se prijave, jedan autor ili autorski tim mogu da prijave maksimalno jedan rad.

Rok za dostavljanje sažetka radova Sekretarijatu Komore (sekretaru Sekcije, Ivani Lazin - sa naznakom za Forum urbanum) je od 27.01.2014. do 28.02.2014. godine. Posle 28.02.2014, neće se primati novi radovi ili apstrakti.

Selekciju radova izvršiće Izvršni odbor Matične sekcije urbanista, u roku dostavljenih sažetaka, po sledećim kriterijumima:

- da odgovara osnovnoj temi skupa ili podtemama;
- da je rad originalan;
- da afirmiše struku, prikazuje nove metode, saznanja, pozitivna iskustva;
- da definiše ključna pitanja i probleme, daje odgovore i
- da ne vređa rad i stav drugih kolega i institucija.

Radovi će biti odabrani za izlaganje I objavljivanje na CD-u.

Pitanja ili dileme koje se odnose na organizaciju i tematiku Skupa (rada/plana) možete razrešiti u kontaktu sa Organizacionim odborom ili sekretarom sekcije.

Izvršni odbor će blagovremeno obavestiti sve autore prijavljenih radova o rezultatu selekcije I daljoj pripremi za skup, do 15.03.2014. godine.

Konačna lista prijavljenih učesnika I početak uplate kotizacija biće 21.04.2014. godine, a finalni program i satnica skupa biće Vam dostavljena do 09.05.2014. godine.

S poštovanjem,
Organizacioni odbor Skupa: dr Nataša Danilović Hristić, dipl.inž.arh., Dragana Siljanović Kozoderović dipl.inž.arh., Tijana Aksentijević Adamović, dipl.inž.arh. i Nikola Lečić, dipl.inž.arh.

Konačan spisak učesnika možete preuzeti ovde.

 
 
 
 
   
06. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura