Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Proslavljen je Dan Inženjerske komore Srbije
 
26.06.2007.
Proslavljen je Dan Inženjerske komore Srbije
  U Narodnom pozorištu u Beogradu u prisustvu velikog broja zvanica, među kojima su bili predstavnici Ministarstva za infrastrukturu, gospodin Milan Miljević, državni sekretar, gospođa Aleksandra Damnjanović Petrović i gospodin Miodrag Ralević, pomoćnici, predstavnik Evropskog Saveta inženjerskih komora, gospodin Tomas Nobel, predsednik Inženirske zbornice Slovenije, gospodin Črtomir Remec, članovi Komore i mnogobrojni gosti, proslavljena je četvorogodišnjica postojanja Komore.

Obeležavanje Dana Inženjerske komore Srbije počelo je prikazivanjem desetominutnog filma o Inženjerskoj komori Srbije. U filmu je prikazan nastanak i razvoj Komore do današnjih dana.

Zatim se prisutnima obratio predsednik Komore, prof. dr Dragoslav Šumarac. Pošto je pozdravio istaknute zvanice, goste i posebno članove regionalnih odbora, kojih je bilo prisutno preko 250, osvrnuo se na dosadašnje uspehe koje je Komora postigla i dao smernice rada u narednom periodu. O značaju same Komore, kako je istakao predsednik prof. dr Šumarac, najbolje govori to, što nema tendera koji se svakodnevno objavljuju a da se ne traže odgovarajuće licence Inženjerske komore Srbije. Pored toga smo u prospektu Evropskog Saveta Inženjerskih komora. Za sve uspehe možemo da zahvalimo članstvu i nosiocima nultih licenci, koji su od 200 tu ideju proširili na 18 000 članova, kako je istakao predsednik Šumarac.
U narednom periodu, po rečima predsednika, akcenat će biti jačanje regionalnih odbora, kroz konkretne projekte, čime će se izvršiti i decentralizacija Komore.
Jedan od konkretnih projekata će biti prevođenje i prilagođavanje Evropskih normi i njihova primena u Srbiji. Nastaviće se Projekat permanentnog usavršavanja, a kako je naglasio prof. Šumarac, mora se unaprediti saradnja sa resornim Ministarstvom i ponudio usluge Komore u izradi Zakona, Pravilnika i Podzakonskih akata, jer će te Zakone i Pravilnike sprovoditi članovi Komore. Takođe je naglasio značaj saradnje sa lokalnim vlastima. Prof. Šumarac je istakao da je Inženjerska komora Srbije toliko narasla da smo spremni da ideju, ukoliko Vlada i Ministarstvo to zatraži, da overen projekat od strane licenciranih inženjera, bude građevinska dozvola, da i tu ideju čak sprovedemo u delo. Na kraju je završio obraćanje sa: "Mi imamo globalni cilj - lepa i moderna Srbija, 18 000 članova Inženjerske komore Srbije je spremno da radi da se taj cilj ostvari".
U ime resornog Ministarstva prisutnima se obratio državni sekretar Milan Miljević. Čestitajući Dan Komore, istakao je značaj postojanja ovakve organizacije sa željom da njeni članovi učestvuju u značajnijoj meri u donošenju važnih odluka u Sektoru izgradnje. Zatim se prisutnima obratio Tomas Nobel , predstavnik Evropskog Saveta Inženjerskih komora, koji je istakao dobru organizovanost i funkcionisanje Inženjerske komore Srbije, dok se u ime Inženirske zbornice Slovenije obratio predsednik Črtomir Remec.
Po prvi put ove godine, uručene su nagrade Inženjerske komore Srbije u tri kategorije i to: jedna nagrada za životno delo, akademiku Nikoli Hajdinu, tri nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore, gospođi Mileni Pištalo, gospodinu Milanu Rakočeviću i gospodinu Zoranu Radojičiću i jedna nagrada za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, gospodinu Slaviši Kondiću.
Nagrade su dodelili gospodin Dragoslav Acović i predsednik Dragoslav Šumarac.
Proslava je završena izvođenjem baleta "Ko to tamo peva". O pravom izboru kulturnog dela proslave najbolje govori podatak da je čitav ansambl Narodnog pozorišta nekoliko puta aplauzom pozivan na binu.

Galeriju slika sa proslave možete pogledati ovde .

 
 
 
   
01. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura