Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >FORUM URBANUM - Sajam urbanizma
 
26.04.2013.
FORUM URBANUM - Sajam urbanizma
 

Matična sekcija urbanista organizuje skup “FORUM URBANUM – Sajam urbanizma”, u  Ivanjici u periodu od 20. do 22. juna 2013 godine, i to kao redovni godišnji pregled urbanističkih ostvarenja članova sekcije.

Skup FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", se organizujesa temom „Korak napred – kako unaprediti urbanističku praksu’’, u smislu prikaza pozitivnih primera, metoda, inovacija, saradnje, inostranih iskustava i mogućnosti njihove primene.

FORUM URBANUM je koncipiran kao izložba radova urbanista Srbije - članova Sekcije i eventualno gostiju iz inostranstva, uz koju će profesionalci moći i da prikažu metode koje su koristili, da predstave svoj rad, da iznesu probleme ili dileme sa kojima su se suočavali i da razmene iskustva sa profesionalnim urbanistima iz drugih regiona. Dobrodošli su radovi koji će na odmeren i kvalitetan način, posebno kroz adekvatne primere iz urbanističke prakse, ukazati na dileme u odnosima koje stvaramo sa svojim timskim kolegama, investitorima, građanima i političarima, a posebno koliko se etično odnosimo prema prostoru. Posebno će se ceniti oni radovi koji osim ukazivanja na problem prvobitnih zahteva i međusobnih odnosa, prikažu i krajnji postignut cilj - kvalitetnu i estetizovanu urbanu sredinu.


Skup će se održati u Ivanjici, u hotelu Park, od 20. do 22. juna 2013. godine (četvrtak, petak, subota).
 

Ove godine je predviđena kotizacija u bruto iznosu od 1.200,00 dinara, koja će se uplaćivati na tekući račun IKS, broj 160-40916-33. Kotizacija obuhvata troškove smeštaja, učešće na skupu, prateći materijal, posluženje za vreme pauze i dr. Ukoliko troškove snosi pravno lice, pozvati službu za računovodstvene poslove IKS-a (tel. 011/655-7426 ili 011/655-7425). Dokaz o uplati dostavićete Ivani Lazin na e-mail: ivana.lazin@ingkomora.rs ili na fax. 011/2648-523, do 13.06.2013. godine.

Međutim, pošto je broj mesta ograničen na 80, prednost imaju članovi sekcije urbanista (licencirani urbanisti sa šiframa 200, 201, 202 i 203)  koji pripreme svoje radove za skup, a dalje, do konačnog broja, po redosledu prijavljivanja, proporcionalno po regionima, u skladu sa regionalnom organizacijom Komore.

Drugi zainteresovani i oni koji zakasne sa prijavom, a imaju želju da prisustvuju skupu, mogu da obezbede smeštaj u svojoj režiji, bez plaćanja kotizacije, u sobama hotela City (kontakt osoba - Aco Lakićević, tel. 032/661-150).


Molimo sve zainteresovane članove, da se prijave sekretaru Matične sekcije urbanista, Ivani Lazin na e-mail ivana.lazin@ingkomora.rs (poslati ime, prezime i broj licence, mesto boravka kao i informaciju koji rad ili plan pripremate za sajam, odnosno naznaku da samo učestvujete na skupu). Prijavljivanje učesnika počinje 26.04.2013., a zaključuje se  07.05.2013. godine.


Pozivamo Vas ujedno da počnete pripreme za prikazivanje svog rada (urbanistički plan, urbanistički projekat, studiju i analizu ili drugo po vašem izboru iz oblasti urbanističkog planiranja), a koji je vezan za glavnu temu skupa i to:

  1. Sažetak u PDF formatu, tekstualno do 500 reči i jedan grafički prilog;
  2. za izložbu (jedan do najviše tri lista formata 70/100cm),
  3. za prezentaciju (power point – maximum 5 minuta) i
  4. za publikaciju sa skupa u štampanoj formi (rezime glavnih osobina rada ili tema koje na osnovu konkretnog rada želite da prodiskutuje sa kolegama, na dve do tri A4 strane, word, default tastatura i font)

Rok (termin) za dostavljanje sažetka radova (prezentacija, tekstova i listova za izlaganje) Sekretarijatu Komore (sekretaru Sekcije, Ivani Lazin - sa naznakom za Forum urbanum) je od 26.04.2013. do 31.05.2013. godine. Posle 31.05.2013, neće se primati novi radovi ili dodatni materijali.

Selekciju radova izvršiće Izvršni odbor Matične sekcije urbanista, u roku dostavljenih sažetaka, po sledećim kriterijumima:


1.Da je prijavljeni rad u okviru teme ovogodisnjeg skupa;

2.Da rad pruža mogućnost proširenja znanja u struci;

3.Da rad doprinosi unapredjenju procesa planiranja i uređenja urbanih prostora.

 

Pitanja ili dileme koje se odnose na organizaciju i tematiku Skupa (rada/plana) možete razrešiti u kontaktu sa Organizacionim odborom ili sekretarom sekcije.

Izvršni odbor će obavestiti sve autore prijavljenih radova o rezultatu selekcije I daljoj pripremi za skup.

Sledeća detaljnija informacija sa programom i satnicom skupa biće Vam dostavljena do 28.05.2013. kad bude zaključena lista izlagača i učesnika.


S poštovanjem,

Organizacioni odbor Skupa: dr Nataša Danilović Hristić, dipl.inž.arh., Milorad Miladinović dipl.inž.arh. i Milan Pejić, dipl.pr.planer.Preuzmite program manifestacije ovde.

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura