Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Ministar životne sredine i prostornog planiranja dr Oliver Dulić posetio Komoru
 
25.03.2009.
Ministar životne sredine i prostornog planiranja dr Oliver Dulić posetio Komoru
  Na poziv predsednika Inženjerske komore Srbije prof. dr Dragoslava Šumarca, ministar životne sredine i prostornog planiranja dr Oliver Dulić posetio je Komoru u utorak, 11. marta 2009. godine.
Sastanku su, pored Ministra i predsednika Komore, prisustvovali i potpredsednik Upravnog odbora Komore, Milovan Glavonjić i šef kabineta Ministra, Srđan Jovičić.

Tokom sastanka, koji je protekao u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi predsednik Komore se zahvalio Ministru za datu saglasnost na Statut Inženjerske komore Srbije. U nastavku razgovora predsednik Šumarac je izrazio zadvoljstvo zbog uspešno održanog zajedničkog skupa na temu prezentacija Nacrta zakona o uređenju prostora, građevinskom zemljištu i izgradnji. Ministar je naglasio da će prilikom donošenja zakona Ministarstvo uvažiti sve sugestije u cilju donošenja što kvalitetnijeg zakona koji će služiti na dobrobit svih onih koji ga budu primenjivali, a ponajviše same struke, odnosno članova Inženjerske komore Srbije.

Predsednik Komore je održao kraću prezentaciju plana i programa rada Inženjerske komore Srbije u 2009. godini, i tom prilikom je predstavio projekat "Lepa Srbija" izrazivši očekivanja da će se na ovom projektu zajednički raditi sa Ministarstvom. Taj projekat bi obuhvatio izradu tipskih projekata za tri tipa kuća i to: "Vojvođanskog", "Šumadijskog" i "Brdsko - planinskog", sa namerom da se ti projekti dele besplatno zainteresovanim strankama kao i da će ti projekti biti u skladu sa najsavremenijim principima projektovanja energetski efikasnih kuća.

U toku razgovora predsednik Šumarac upoznao je ministra Dulića sa aktivnostima u vezi tekućih pregovora sa Svetskom trgovinskom organizacijom u oblasti liberalizacije tržišta usluga, istakavši da Komora zastupa princip međusobnog priznavanja licenci po sistemu reciprociteta gde će za određeni broj licenci koje stranim državljanima izda IKS obavezati i suprotnu stranu na istu obavezu.

Predstavnici Komore su tokom sastanka upoznali ministra Dulića sa problemom poslovnog prostora Komore, i tom prilikom dobili uveravanja da će Ministarstvo iznaći načina da pomogne Komori u prevazilaženju tog problema.

Tokom sastanka su još razmatrane i teme vezane za uvođenje licenci za procenu uticaja objekata na zaštitu životne sredine i licenci za pojedinačne investitore, kao i usklađivanja srpskih standarda koje sprovodi Zavod za standardizaciju Srbije.

Slike sa održanog sastanka možete pogledati ovde.

 
 
 
   
06. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura