Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Patrijarh srpski G. Irinej prisustvovao sednici Skupštine Inženjerske komore Srbije
 
24.12.2012.
Patrijarh srpski G. Irinej prisustvovao sednici Skupštine Inženjerske komore Srbije
  U petak, 21. decembra 2012. godine u prostorijama Inženjerske komore Srbije u Beogradu održana je Prva (konstitutivna) sednica Skupštine Komore trećeg saziva. Nakon izbora koji su sprovedeni u periodu od septembra do novembra članovi Komore su izabrali novih 120 članova Skupštine, kojima je potvrđen mandat na ovoj sednici. Na sednici je izabran prof. dr Dragoslav Šumarac, dipl.građ.inž. za predsednika i Milorad Miladinović, dipl.inž.arh.za potpredsednika Skupštine. Za sekretara Skupštine imenovana je Dragana Đurić, dipl. pravnik, v.d. sekretara Komore.

Nakon prvog, radnog dela sednice, održan je i svečani deo kojem su prisustvovale visoke zvanice, Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej, protojerej stavrofor Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske Upravne Kancelarije, Vojislav Milovanović, protoneimar Hrama Svetog Save na Vračaru, Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, Zoran Kostić, generalni direktor preduzeća Alpine, Dobroslav Bojović, direktor GP Napred, Dejan Kovačević, savetnik Ministra saobraćaja, i drugi uvaženi gosti.

Novoizabrani predsednik Skupštine Komore pozdravio je goste i zahvalio se Njegovoj Svetosti što je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj. U prezentaciji rada Komore, predsednik Šumarac se osvrnuo na dosadašnji period, u kraćim crtama je predstavio sistem organizacije Komore i aktivnosti koje se sprovode. Profesor Šumarac je naglasio konstantni porast broja članova Komore koji se utrostručio od osnivanja Komore 2003. godine, predstavio je aktivnosti Komore usmerene ka članstvu i struci, saradnju sa resornim Ministarstvom i rad na međunarodnoj saradnji gde je naznačeno članstvo Komore u međunarodnim inženjerskim asocijacijama - Svetskoj asocijaciji inženjerskih komora (WFEO), Evropskom savetu inženjerskih komora (ECEC) i Evropskoj asocijaciji građevinskih inženjera (ECCE).

Predsednik Šumarac je posebno istakao društveno angažovanje Komore kroz članstvo u Društvu za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru, davanje donacije za izradu ikonostasa Crkve Svetog Cara Konstantina Velikog i Carice Jelene u Nišu i izgradnju kuće porodici Račić, čija je kuća teško oštećena u zemljotresu koji je zadesio Kraljevo 2010. godine.

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej je u svom obraćanju prisutnima istakao važnost inženjerske struke u razvoju društva a pre svega ulogu inženjera u izgradnji i obnovi crkava u zemlji. Njegova Svetost je posebno naglasio značaj podizanja većeg broja pravoslavnih hramova u poslednjih dvadesetak godina i kao jedan pozitivan primer je istakao grad Niš u kojem je do nedavno bilo svega dve crkve dok je danas situacija znatno bolja. Pri tome je pohvalio učestvovanje Inženjerske komore Srbije u izradi ikonostasa Crkve Svetog Cara Konstantina Velikog i Carice Jelene u Nišu i izgradnji Hrama Svetog Save na Vračaru. Na kraju, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej je svima poželeo srećne božićne praznike.

Nakon govora Njegove Svetosti prisutni su uživali u koncertu našeg istaknutog umetnika Slobodana Trkulje koji je izvodio muziku inspirisanu narodnom tradicijom na jedan inovativan i njemu svojstven način.

Odluke sa Sednice možete preuzeti ovde.

Galeriju slika možete pogledati ovde.

Video klip sa sednice - 1. deo možete pogledati ovde.

Video klip sa sednice - 2. deo možete pogledati ovde.
 
 
 
   
09. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura