Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Sedmo naučno-stručno savetovanje "Ocena stanja, održavanje i sanacija građevinskih objekata i naselja" - prvo obaveštenje i poziv za prijavu radova
 
24.11.2010.
Sedmo naučno-stručno savetovanje "Ocena stanja, održavanje i sanacija građevinskih objekata i naselja" - prvo obaveštenje i poziv za prijavu radova
  Savez građevinskih inženjera Srbije u saradnji sa Institutom IMS, Beograd, Saobraćajnim institutom CIP d.o.o., Beograd i ad "Putevi Užice", Užice, organizuju sedmo naučno-stručno savetovanje "Ocena stanja, održavanje i sanacija građevinskih objekata i naselja", od 09 - 12. maja 2011. godine na Zlatiboru.

CILjEVI SAVETOVANjA
Specifični geotehnički i seizmološki problemi naše zemlje i Balkana, socio-ekonomski odnosi u društvu i drugi faktori doveli su do zaostajanja za razvijenim zemljama u oblasti tretmana postojećeg graditeljskog fonda. To je nametnulo potrebu razvoja metodologija za procenu stanja postojećih objekata i naselja, za izbor adekvatnog pristupa održavanju, sanaciji i rekonstrukciji građevinskih objekata i naselja uz uključivanje optimizacionih i informacionih sistema u ove oblasti.
Uočavajući složenost i aktuelnost navedene problematike SAVEZ GRAĐEVINSKIH INŽENJERA SRBIJE organizuje sedmo po redu Savetovanje posvećeno oceni stanja, održavanju i sanaciji građevinskih objekata i naselja. Ciljevi Savetovanja su široka razmena iskustava stručnjaka različitih profila: građevinskih inženjera različitih smerova, geotehničara, arhitekata, urbanista, prostornih planera, ekonomnista, pravnika i ostalih stručnjaka koji rade u graditeljstvu na pregledu, ispitivanju i proceni stanja objekata i na projektovanju i izvođenju radova u oblasti održavanja i sanacija objekata i naselja.

PRIJAVA I ROKOVI
Pozivamo sve zainteresovane da učestvuju u radu Savetovanja sa ili bez rada. Za prijave i prihvatanje radova važe sledeći rokovi:
24.01.2011.Preliminarna prijava učešća na Savetovanju. Autori radova treba u prijavi da daju naslov rada i tematsku grupu.
04.03.2011. Dostavljanje završenih radova (dve papirne i elektronska kopija na kompakt disku).
Prijavu učešća kao i završene radove treba dostaviti na adresu Sekretara organizacionog odbora Savetovanja, kod koga se mogu dobiti dopunske informacije.

DRUGO OBAVEŠTENjE
Drugo obaveštenje o Savetovanju biće distribuirano početkom aprila 2011. godine. Sadržaće detaljnije informacije o programu savetovanja, načinu izlaganja radova, visini kotizacije, uslovima smeštaja, i drugo.

PRIPREMA I PRIHVATANjE RADOVA
Programski odbor Savetovanja izvršiće izbor radova prema njihovom sadržaju, kvalitetu i aktuelnosti tematike. Radovi koji nisu u okviru navedenih tema ili sadrže samo rezultate istraživanja starije od 5 godina neće biti prihvaćeni. Svi prihvaćeni radovi biće štampani u Zborniku radova, a Programski odbor će obaviti njihovu klasifikaciju.
Radovi za Zbornik moraju biti pripremljeni tačno prema priloženom uputstvu i dostavljeni u dve papirne kopije i u elektronskom obliku (na kompakt disku). Svi radovi moraju sadržati naslov rada, rezime, ključne reči i naslove slika i tabela i na engleskom jeziku. Za pripremu rada autori mogu da koriste uzorak koji će dobiti elektronskom poštom. Autori radova koje ne prihvati Programski odbor biće na vreme obavešteni. Rukopisi se ne vraćaju.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati sekretara Organizacionog odbora Savetovanja:
Milena Miloradov,
SAVEZ GRAĐEVINSKIH INŽENJERA SRBIJE,
Kneza Miloša 9/1, soba 105, 11000 Beograd
Tel./faks (011) 3241 656

Uputstvo za pripremu radova možete preuzeti ovde
Teme, preliminarnu prijavu i ostale informacije u vezi Savetovanja možete preuzeti ovde

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura