:: Naslovna strana > Vesti > Predsednik Inženjerske komore Srbije, prof.dr Milisav Damnjanović, dipl.inž.arh. posetio je objekte u izgradnji u okviru Kliničkog centra u Nišu
 
24.06.2016.
Predsednik Inženjerske komore Srbije, prof.dr Milisav Damnjanović, dipl.inž.arh. posetio je objekte u izgradnji u okviru Kliničkog centra u Nišu
 
Predsednik Inženjerske komore Srbije, prof.dr Milisav Damnjanović, dipl.inž.arh. posetio je u petak 24. juna 2016.g. gradilište novog Kliničkog centra u Nišu. Sa prof.Damnjanovićev poseti je bila i Gordana Stevanović, dipl.građ.inž., Šef građevinske inspekcije GU grada Niša, Predsednik Regionalnog odbora podsekcije diplomiranih građevinskih inženjera matične sekcije projektanata. Izgradnja novog Kliničkog centra u Nišu je jedna od najvećih investicija u Srbiji i po svom obimu, složenosti i značaju predstavlja izazov za sve učesnike u realizaciji ovog projekta. Sa zadovoljstvom navodimo, da pored ostalih učesnika u izgradnji, ovu investiciju realizuje preko šesdeset inženjera različitinh struka, članova Inženjerske komore Srbije, kojima je Predsednik Damnjanović, pre svega svojom posetom hteo da ukaže pažnju i poštovanje. Oni su izvestili Predsednika Komore, da dosledno poštuju pravila struke u izgradnji ovog objekta i da će o problemima na koje nailaze u radu, a tiču se potrebe da se određene odredbe podzakonskih akata i samog Zakona o planiranju i izgradnji menjaju, izvestiti Inženjersku komoru Srbije, u sklopu analize Zakona o planiranju i izgradnji koja je započeta u Komori.

O osnovnim karakteristikama objekata novog Kliničkog centra u izgradnji, Predsednika, prof.dr Milisava Damnjanovića su infomisali:
- Nikola Despotović, dipl.građ.inž., tehnički direktor jedinice za implementaciju projekata za izgradnju kliničkih centara Srbije pri Ministarstvu Zdravlja,
- Radojica Lojaničić, dipl.građ.inž., direktor RDB, firme koja vrši nadzor nad izgradnjom,
- Ivan Kovačević, dipl.maš.inž., projekt menadžer kompanije Primarco doo Beograd, koja radi na izgradnji termotehničkih i elektro instalacija i instalacija spoljnjeg infranstrukturnog uređenja.

Pored navedenih kolega, predsednika Damnjanovića, gospođu Stevanović i Aleksandra Pančića, tehničkog sekretara Regionalnog centra Niš, na gradilištu su dočekali i proveli kroz gradilište:
- Dragan Crnatović, dipl.građ.inž. odgovorni izvođač građevinskih radova na objektu ispred GP Banković i
- Dragan Živković, dipl.maš.inž. odgovorni izvođač za termo tehničke instalacije iz firme Primarco

U toku obilaska gradilišta pridružili su se i Dragana Sinobad Petrović, dipl.inž.arh. glavni urbanista grada Niša, Ljubiša Mitić, dipl.građ.inž, direktor Zavoda za urbanizam grada Niša i Miroljub Stanković, dipl.inž.arh., zamenik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju grada Niša.