Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Arhiva vesti > Izveštaj sa prve redovne sednice Skupštine IKS
 
23.07.2004. Izveštaj sa prve redovne sednice Skupštine Inženjerske komore Srbije
  Prva redovna sednica Skupštine Inženjerske komore Srbije održana je 24. 06. 2004. godine, u svečanoj sali Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a nastavila je sa radom na drugom zasedanju 02. 07. 2004. godine.

Članovi Skupštine IKS-a (120 članova) izabrani su glasanjem elektronskim putem, poštujući princip odgovarajuće zastupljenosti po strukama i regionima.

Sednicu Prve redovne Skupštine otvorio je Dragoljub Acović, predsednik Skupštine Komore iz prethodnog saziva. Sednici je prisustvovalo 100 članova Skupštine koji su verifikovali mandate na osnovu izveštaja verifikacione komisije. Usvojen je izmenjeni dnevni red nakon čega je sednica počela sa radom.

Prisutne članove Skupštine ispred Ministarstva za kapitalne investicije pozdravila je Lidija Đokić, pomoćnik minstra.

Usvojen je zapisnik sa osnivačke Skupštine. Uz izmene i dopune usvojen je Poslovnik o radu Skupštine. Za Predsednika Skupštine novog saziva, većinom glasova izabran je prof. Branislav Mitrović.

Usvojen je izveštaj Upravnog odbora o donetim odlukama iz nadležnosti Skupštine Inženjerske komore Srbije, potvrđena je Odluka Upravnog odbora o grbu, znaku i zastavi Inženjerske komore Srbije.

Uvodno izlaganje o radu IKS-a od osnivačke Skupštine do prve redovne sednice Skupštine Inženjerske komore dao je predsednik Komore, prof. dr Miloš Lazović, koji je posebno naglasio izuzetno veliki posao koji je morao biti obavljen prvoj godini rada Komore, a to je definisanje vrsta i opisa licenci, kao i samo izdavanje licenci koje je znatno premašilo očekivani broj. Do prve redovne sednice izdato je 16.656 licenci, s tim da se očekuje da se do kraja godine izda 20.000 licenci. Izbori za regionalne odbore sprovedeni su vrlo uspešno, na taj način se obezbedila proporcionalna zastupljenost u organima Komore i ispunile pretpostavke za dalji razvoj i kvalitetan rad Komore.

Skupština Komore nije usvojila izveštaj o radu IKS-a, kao ni izveštaj o radu Nadzornog odbora. Nije usvojen izveštaj o finansijskom poslovanju. Zbog nedostatka kvoruma sednica je prekinuta i zakazan je nastavak prve redovne sednice za 02. 07. 2004. godine.

U nastavku prve redovne sednice Skupštine zbog neusvajanja Izveštaja o radu IKS-a, Nadzornog odbora i Izveštaja o finansijskom poslovanju, kao i plana i programa rada i finansijskog plana za 2004/2005 godinu, odlučeno da je da se glasa o poverenju članovima Upravnog odbora. Opozvani su predsednik i potpredsednik Upravnog odbora i izglasano je nepoverenje predsednicima Izvršnih odbora matičnih sekcija.

Doneta je Odluka o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora, predstavnika Ministarstva za kapitalne investicije, kao i Odluka o razrešenju i imenovanju članova Nadzornog odbora Inženjerske komore Srbije.

Formirana je radna grupa Skupštine za pripremu vanredne sednice Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Dosadašnji Upravni odbor nastaviće sa radom do izbora novog Upravnog odbora na vanrednoj sednici Skupštine Komore koja će biti održana krajem septembra meseca o.g. Nastaviće se normalni rad Komore, kao i realizacija započetih projekata. Do vanredne sednice Skupštine Komore, Upravni odbor ne može da donosi odluke o stvaranju novih finansijskih obaveza.

Organi Komore i članovi radne grupe Skupštine Komore treba da izvrše sve neophodne pripreme za sprovođenje izbora za nove Izvršne odbore i predsednike IO, kao i pripremu vanredne sednice skupštine Komore.

Predlog Statuta Komore, zbog primedbi Ministarstva za kapitalne investicije nije bio na dnevnom redu Skupštine.

Da bi se normativno uredio rad Komore, neophodno je da se uspostavi tesna saradnja sa nadležnim Ministarstvom, koje treba što hitnije da donese: "Pravilnik o uslovima i postupku za izdavanje i oduzimanje licenci" kako bi se obezbedile pretpostavke za uspešan rad Komore i prevazilaženje nastalih problema sa Ministarstvom.


Odluke sa prve redovne Skupštine Inženjerske komore Srbije >>>
 
 
 
 
 
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura