Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Održan drugi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC)
 
23.11.2015.
Održan drugi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC)
 

U subotu, 21. novembra 2015. godine, u prostorijama Inženjerske komore Srbije u Beogradu, održan je drugi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore Evropskog saveta inženjerskih komora (CPD of ECEC).
Teme sastanka bile su: dosadašnje sprovođenje zajedničkog evropskog programa profesionalnog usavršavanja inženjera, utvrđivanje liste predavanja za 2016. godinu i razmatranje iskustava zemalja članica Evropskog saveta inženjerskih komora u oblasti primene kvalifikovanog elektronskog potpisa u postupku elektronskog izdavanja građevinskih dozvola kao i u drugim sferama rada inženjera.

Na sastanku je zaključeno da se zajednički program profesionalnog usavršavanja uspešno sprovodi u skladu sa utvrđenim planom, da je interesovanje članova komora veoma dobro i da je sve više i predavača koji su zainteresovani da se uključe u ovaj program. Dosadašnji princip sprovođenja predavanja putem sistema webinara koji omogućava istovremeno praćenje predavanja u svim komorama članicama Evropskog saveta pokazao se kao svrsishodan sistem koji uz minimalna uložena sredstva omogućava velikom broju inženjera da učestvuje u predavanjima i dodatno se edukuje, kao i da je potrebno i dalje raditi na njegovom unapređenju. Takođe je posebno istaknuta i važnost uvođenja kvalifikovanog elektronskog potpisa u postupku elektronskog izdavanja građevinskih dozvola i izražena spremnost svih komora članica Saveta da razmenom iskustava pomognu u implementaciji ovog postupka.

Sastanku su, pored predsednika radne grupe i potpredsednika Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC) prof. dr Dragoslava Šumarca, prisustvovali i potpredsednik Evropskog saveta inženjerskih komora Hansjörg HL. Letzner predstavnik Nacionalnog saveta inženjera Italije, Dimče Atanasovski predstavnik Komore ovlašćenih arhitekata i građevinskih inženjera Makedonije, Biljana Šćepanović, Ljubo Dušanov Stjepčević i Svetislav Popović predstavnici Inženjerske komore Crne Gore, Astrid Nageler-Reidlinger predstavnik Savezne komore arhitekata i licenciranih inženjera konsultanata Austrije, dr Michal Minar predstavnik Slovačke komore građevinskih inženjera i dr Stefan Kinarev iz Komore inženjera za investiciono projektovanje Bugarske.

Na sastanku su bili prisutni i potpredsednik Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije Latinka Obradović, predsednik Komisije za međunarodnu saradnju Inženjerske komore Srbije Aleksandar Leko, Milana Milović predstavnik Komore za odnose s javnošću kao i Ivana Magdelinić, vršilac dužnosti Sekretara Komore i Branko Marković, šef Službe za informacione tehnologije Komore.

 
 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura