:: Naslovna strana > Vesti > Izložba arhitektonskih radova časopisa Arhitekton i Opštine Savski venac
 
23.03.2011.
Izložba arhitektonskih radova časopisa Arhitekton i opštine Savski Venac
  Časopis Arhitekton i opština Savski Venac organizuju 25. marta 2011. godine u 18 časova otvaranje Izložbe arhitektonskih radova, povodom dodele Prve godišnje nagrade časopisa Arhitekton. Izložba traje do 31. marta 2011.g. i održava se u nedavno rekonstruisanom Muzeju Kralja Petra I Karađorđevića u ulici Vase Pelagića broj 40.

Na izložbi će biti izloženo 30 od ukupno 60 pristiglih radova koji su u konkurenciji za Nagradu, kao i dodatnih 25 radova koji nisu bili u konkurenciji za nagradu ali su se do sada našli u nekim od dosadašnjih brojeva časopisa Arhitekton.
Četvoročlani žiri u sastavu: Profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu arh. Miodrag Mirković, Predsednik opštine Savski Venac arh. Tomislav Đorđević, ispred redakcije časopisa Arhitekton arh. Milan Rašković i glavni i odgovorni urednik časopisa arh. Marko Stojčić, doneo je odluku o rezultatima konkursa. Dodeljene su tri nagrade od kojih je Prvu nagradu dobio mladi autorski tim iz Niša, Drugu autorski tim ACID za projekat Umetničke galerije u Mariboru i Treću rojekat Tipskog vrtića autorke Senke Šepić iz Osijeka.
Nakon otvaranja Izložbe biti održan i koktel uz muziku kvinteta "Infinity".

Ulaz je besplatan za članove Komore.