Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Nove master akademske studije - Integralni urbanizam
 
22.06.2011.
Nove master akademske studije - Integralni urbanizam
  Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Departmana za urbanizam, pokreće nov studijski program master akademskih studija INTEGRALNI URBANIZAM.
Program je namenjen studentima koji žele da se edukuju u oblasti urbanog i prostornog planiranja i urbanog dizajna u kontekstu razumevanja da značaj i relevantnost urbanizma kao discipline raste i da je integralni pristup promišljanju i delovanju u prostoru adekvatan kompleksnom i dinamičnom razvojnom okruženju Srbije.

Pred budućim studentima je izazov savladavanja problema i formulisanja odgovora na prostorna, tehnička, društvena i druga pitanja značajna za urbano i prostorno planiranje i urbani dizajn. Stoga studijski program INTEGRALNI URBANIZAM ima za cilj da buduće urbaniste i urbane dizajnere obuči veštinama za kreiranje novih održivih i kreativnih rešenja.

Studijski je kompatibilan osnovnim, kao i master akademskim studijama srodnih fakulteta u zemlji i inostranstvu, što omogućava lak transfer studenata sa drugih fakulteta.
Ukupno trajanje studija je dve godine u obimu od 120 ESPB prema obrascu 1+1, obzirom da postoji mogućnost dvostepenog studiranja i sticanja odgovarajuće diplome nakon završene prve godine studijskog programa i ostvarenih 60 ESPB:

. Po završetku nastave na 1. godini studija i ostvarenih 60 ESPB student stiče diplomu Diplomirani inženjer urbanizma - Dipl.inž.urb.
. Po završetku nastave na 1. i 2. godini studija i ostvarenih 120 ESPB student stiče diplomu Master inženjer urbanizma - Mast.inž.urb.

Na prvu godinu master akademskih studija INTEGRALNI URBANIZAM se upisuje ukupno 32 studenta. Uslov za upis na prvu godinu su završene osnovne akademske studije arhitekture ili drugih srodnih oblasti, kao na primer prostorno planiranje, turizam, ekonomija, sociologija, pravo, pejzažna arhitektura, dizajn, saobraćaj, građevina, menadžment, i ostvareno najmanje 180 ESPB bodova. Drugi stepen studija moguće je upisati kao nastavak osnovnih studija (prvi stepen), nakon završenih master studija iz drugih oblasti ili nakon određenog perioda prakse.

Za potrebe integralnog pristupa analizi i kreiranju rešenja edukacija savremenih urbanista podrazumeva ovladavanje veštinama korišćenja IKT alata, te se deo nastavnog programa odvija u specijalno opremljenoj računarskoj GIS laboratoriji sa najsavremenijim GIS alatom ESRI Arc GIS 10.

Studijski program je trenutno u postupku povezivanja sa Evropskim master programom European Master in Planning & Policies for Cities, Environment and Lanscape u saradnji sa fakultetima iz Venecije, Algera, Barselone, Đirone i Lisabona. Uključivanje studijskog programa Integralni urbanizam u Evropski master program će omogućiti studentima boravak i razmenu ideja i iskustava na fakultetima u okviru programa.

Studijski program je u postupku akreditacije (Odluka Univerziteta u Beogradu o usvajanju studijskog programa master akademskih studija Integralni urbanizam od 26.01.2011.g. i Zahtev za akreditaciju studijskog programa upućeni su Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje i Komisiji za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova od 21.03.2011.g).

Očekuje se početak nastave u septembru 2011. godine.

Molimo Vas da se za sve dodatne informacije obratite na integralni.urbanizam@arh.bg.ac.rs

Za više informacija posetite www.arh.bg.ac.rs

 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (26)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura