Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Komora proslavila osam godina postojanja
 
20.06.2011.
Komora proslavila osam godina postojanja
  U utorak, 14. juna 2011. godine, povodom osam godina postojanja, proslavljen je "Dan Inženjerske komore Srbije" u prostorijama Komore u Beogradu. Među brojnim zvanicama, prisutni su bili Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Beogradu, Nebojša Janjić, pomoćnik ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za arhitekturu i urbanizam, Borislav Stojkov, direktor Republičke agencije za prostorno planiranje, Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije, Nol Tamas, predsednik Mađarske komore arhitekata, Ronay Istvan, generalni direktor Mađarske komore inženjera, Georgi Kordov, generalni sekretar Komore inženjera za investiciono projektovanje (KIIP) Regionalne Kolegije Sofija - grad, prof. dr Miodrag Bulatović, predsednik Strukovne komore mašinskih inženjera i član Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore, direktori preduzeća, članovi Komore i mnogobrojni gosti.

Prisutne je pozdravio predsednik Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac, osvrnuvši se na dosadašnji rad Komore. Zatim su se prisutnima obratili predsednik Nebojša Janjić, pomoćnik ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije, prof. dr Miodrag Bulatović, predsednik Strukovne komore mašinskih inženjera i član Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore i Georgi Kordov, generalni sekretar Komore inženjera za investiciono projektovanje (KIIP) Regionalne Kolegije Sofija - grad, članovi Komore i mnogobrojni gosti. Ovom prilikom on je predsedniku Šumarcu uručio Plaketu za uspešnu saradnju Bugarske i Srpske komore, za period od 2008. do 2011. godine.

Po peti put, dodeljene su godišnje nagrade u tri kategorije. Nagrada za životno delo, dodeljena je akademiku Petru Miljaniću, dipl.inž.el. koji je svojim ukupnim stručnim delovanjem i ličnim doprinosom na području teorije i prakse elektrotehničkih nauka bitno zadužio svoje savremenike i struku, postavio nove standarde i definisao nova rešenja, posebno u oblasti mernih sistema. Nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore, uručene su dr Vladimiru Macuri, dipl.inž.arh., za izuzetna dostignuća u radu u oblasti urbanističkog planiranja i projektovanja posvedočena brojnim radovima na kojima je učestvovao kao tvorac koncepcijskih i idejnih postavki, glavni i odgovorni urbanista i rukovodilac složenih poduhvata, a posebno na području izučavanja i rešavanja problema socijalnog stanovanja i romskih urbanih i socijalnih aglomeracija iDragu Ostojiću, dipl.građ.inž., za izuzetno dostignuće u struci ostvareno profesionalnim angažovanjem na otklanjanju posledica zemljotresa u Kraljevu. Nagrade za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, dodeljene su Timu diplomiranih inženjera arhitekture koji čine Nenad Košanin, Petar Slepčević, Marijana Poljovka i Martin Pujić, koji su svojim ostvarenim rezultatima na početku profesionalne karijere, kao članovi stručnog tima Projektnog biroa "Studio" iz Beograda na projektu unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save na Vračaru, stekli zasluženo priznanje i Timu studenata koji čine Miloš Milisavljević, Bojana Vasiljević, Miroslav Ribarić, Tamara Turšijan, Mihajlo Vasić, Strahinja Janković, Uroš Uljarević, Bojana Borković i Kristina Nikolić, koji su napravili solarni punjač za mobilne telefone.

Nagrade su uručili prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Milorad Miladinović, predsednik Izvršnog odbora Matične sekcije urbanista i član Upravnog odbora, Dragana Đorđević, član Upravnog odbora i Gligor Obrenović, predsednik Nadzornog odbora Inženjerske komore Srbije.

Na proslavi je nastupio hor "Obilić", akademsko kulturno umetničko društvo Univerziteta u Beogradu "Branko Krsmanović", umetnički direktor profesor emeritus Darinka Matić Marović, dirigent je bio Dejan Milivojević.

Slike sa proslave možete pogledati ovde.

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura