Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Nov studijski program master akademskih studija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu - INTEGRALNI URBANIZAM
 
19.06.2012.
Nov studijski program master akademskih studija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu - INTEGRALNI URBANIZAM
  Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu u organizaciji Departmana za urbanizam u septembru ove godine počinje sa realizacijom novog programa master akademskih studija - INTEGRALNI URBANIZAM.

Program je namenjen studentima koji žele da se edukuju u oblasti urbanog i prostornog planiranja i urbanog dizajna. Koncipiran je tako da omogući sintezu različitih znanja iz oblasti urbanizma, tako da nastava obuhvata teme iz polja tehničko-tehnoloških nauka, društveno-humanističkih nauka i polja umetnosti. Kreiran je za osposobljavanje stručnjaka u oblasti urbanizma za rad u kontekstu dinamičnih promena ekonomskih, institucionalnih i kulturnih okvira savremenih gradova. Sa druge strane, program je koncipiran po uzoru na vodeće evropske fakultete i kompatibilan je osnovnim, kao i master akademskim studijama srodnih fakulteta u zemlji i inostranstvu, što omogućava lak transfer studenata sa drugih fakulteta.

Ukupno trajanje studija je dve godine u obimu od 120 ESPB. Nakon druge godine studija i ostvarenih 120 ESPB student stiče diplomu Master inženjer urbanizma i regionalnog razvoja. Student stiče znanja i veštine za rad u praksi u organima državne uprave, institucijama u javnom, privatnom i trećem sektoru. Svršeni student će biti osposobljen za izradu i sprovođenje urbanističkih i prostornih planova, projekata, studija, strateških i akcionih planova, istraživačkih projekata i pružanje konsultantskih usluga u oblasti urbanizma.

Na prvu godinu će biti upisano 32 studenta. Uslov za upis na prvu godinu su završene osnovne akademske studije arhitekture, ili srodnih oblasti (npr. prostorno planiranje, turizam, ekonomija, sociologija, pravo, pejzažna arhitektura, dizajn, saobraćaj, građevina, menadžment, isl) i ostvareno najmanje 180 ESPB. Master program je moguće upisati i nakon završenih master studija iz drugih oblasti ili nakon određenog perioda prakse. Studijski program je trenutno u postupku povezivanja sa Evropskim master programom European Master in Planning & Policies for Cities, Environment and Lanscape u saradnji sa fakultetima iz Venecije, Algera, Barselone, Đirone i Lisabona. Uključivanje studijskog programa Integralni urbanizam u Evropski master program će omogućiti studentima boravak i razmenu ideja i iskustava na fakultetima u okviru programa. Za potrebe integralnog pristupa analizi i kreiranju rešenja edukacija savremenih urbanista podrazumeva ovladavanje veštinama korišćenja IKT alata, te se deo nastavnog programa odvija u specijalno opremljenoj računarskoj GIS laboratoriji sa najsavremenijim GIS alatom ESRI Arc GIS 10.

Studijski program je akreditovan prema Odluci Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta br. 612-00-52/2011-04.

Za više informacija posetite www.arh.bg.ac.rs ili kontaktirati putem integralni.urbanizam@arh.bg.ac.rs.

 
 
 
   
09. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura