Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > FORUM URBANUM - Sajam urbanizma
 
19.02.2015.
FORUM URBANUM - Sajam urbanizma
 

Matična sekcija urbanista organizuje skup "FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", na Borskom jezeru, u hotelu "Jezero" u periodu od 10. do 12. juna 2015. godine, i to kao redovni godišnji pregled urbanističkih ostvarenja članova sekcije.

Skup FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", se organizuje sa temom "URBANIZAM U KONTEKSTU", sa dve podteme skupa:

1. Obeležavanje 50 godina rada i postojanja međunarodne organizacije ISOCARP, na nacionalnom nivou, kroz prikaz i analizu velikih urbanističkih ideja u Srbiji u poslednjih 5 decenija. U ovoj kategoriji očekuje se da prezenteri, po svom izboru, prikažu neki od značajnih urbanističkih planova, projekata ili konkursa, te da daju osvrt na stepen njegove realizacije, nastala odstupanja i odnos realnog i utopističkog u nekadašnjoj i sadašnjoj viziji prostora.
2. Prikaz redovnog rada i dostignuća urbanista Srbije - članova Sekcije, kroz prezentaciju metoda i pristupa, uslova i problema, kao i postignutih rezultata.

Skup će se održati na Borskom jezeru, u hotelu "Jezero", od 10. do 12. juna 2015. godine (sreda, četvrtak, petak).

Predviđena kotizacija u bruto iznosu od 1.200,00 dinara, koja će se uplaćivati na tekući račun IKS, broj 160-40916-33. Kotizacija obuhvata troškove smeštaja, učešće na skupu, prateći materijal, posluženje za vreme pauze i dr. Ukoliko troškove snosi pravno lice, pozvati službu za računovodstvene poslove IKS-a (tel. 011/655-7426 ili 011/655-7425). Dokaz o uplati dostavićete Ivani Lazin na e-mail: ivana.lazin@ingkomora.rs ili na fax. 011/2648-523, nakon objave spiska prijavljenih učesnika.

Broj mesta je ograničen na 80, a prednost imaju članovi sekcije urbanista (licencirane urbaniste sa šiframa 200, 201, 202 i 203) koji imaju pripremljene i odobrene radove za skup, a dalje, do konačnog broja, po redosledu prijavljivanja, proporcionalno po regionima, u skladu sa regionalnom organizacijom Komore. Uslov je plaćena članarina za tekuću godinu, tj. period.

Drugi zainteresovani i oni koji zakasne sa prijavom, a imaju želju da prisustvuju skupu, mogu da obezbede smeštaj u svojoj režiji, bez plaćanja kotizacije, u sobama hotela Jezero (kontakt osoba - Miodrag Milovanović, tel. +381 30 482 940). Detaljniji informacije o pomenutom hotelu možete videti na sajtu www.hoteljezero.rs.

Molimo sve zainteresovane članove, da se prijave sekretaru Matične sekcije urbanista, Ivani Lazin na e-mail ivana.lazin@ingkomora.rs (poslati ime, prezime i broj licence, mesto boravka kao i informaciju koji rad ili plan pripremate za sajam, odnosno naznaku da samo učestvujete na skupu). Prijavljivanje učesnika počinje 19.02.2015., a zaključuje se 13.03.2015. godine.

Molimo Vas da radove pripremite u skladu sa datim standardima:

Apstrakt: naslov, ime i zvanje autora, insitutucija
max. 500 reči, do 5 ključnih reči
Word, font Arial, veličina 11
Rad i prezentacija:
Power Point, max. 15 minuta, tj. 10 slajdova
Plakat za izložbu - prikaz produkcije (planovi, projekti, studije...)
prijava - kratak opis do 200 reči
format za izlaganje 100x70 cm
Jedan pisani rad/plakat za izlaganje - maksimalno tri koautora mogu da se prijave, jedan autor ili autorski tim mogu da prijave maksimalno jedan rad.

Rok za dostavljanje sažetka radova Sekretarijatu Komore (sekretaru Sekcije, Ivani Lazin - sa naznakom za Forum urbanum) je od 19.02.2015. do 13.03.2015. godine. Posle 13.03.2015, neće se primati novi radovi ili apstrakti.

Selekciju radova izvršiće Izvršni odbor Matične sekcije urbanista, u roku dostavljenih sažetaka, po sledećim kriterijumima:

- da odgovara osnovnoj temi skupa ili podtemama;
- da je rad originalan;
- da afirmiše struku, prikazuje nove metode, saznanja, pozitivna iskustva;
- da definiše ključna pitanja i probleme, daje odgovore i
- da ne vređa rad i stav drugih kolega i institucija.

Radovi će biti odabrani za izlaganje i objavljivanje na CD-u.

Pitanja ili dileme koje se odnose na organizaciju i tematiku Skupa (rada/plana) možete razrešiti u kontaktu sa Organizacionim odborom ili sekretarom sekcije.

Izvršni odbor će blagovremeno obavestiti sve autore prijavljenih radova o rezultatu selekcije i daljoj pripremi za skup, do 27.03.2015. godine.

Konačna lista prijavljenih učesnika i početak uplate kotizacija biće 06.04.2015. godine, a finalni program i satnica skupa biće Vam dostavljena do 22.05.2015. godine.

S poštovanjem,
Organizacioni odbor Skupa: dr Nataša Danilović Hristić, dipl.inž.arh., mr Žaklina Gligorijević dipl.inž.arh. i Nikola Lečić, dipl.inž.arh.


Program skupa preuzmite ovde.

Uputstvo za dolazak u hotel "Jezero" preuzmite ovde.

Najavu događaja na sajtu Međunarodnog društva gradskih i regionalnih planera (ISOCARP) možete pogledati na sledećem linku.
Rezultate anonimne ankete možete pogledati na sledećem linku.
Tačne odgovore na test možete pogledati na sledećem linku.
 
 
 
 
   
01. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura