Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Formule - retrospektivna izložba biroa SADAR + VUGA
 
18.10.2010.
Formule - retrospektivna izložba biroa SADAR + VUGA
 
Arhitektonska izložba Formule, projektantskog biroa iz Ljubljane SADAR + VUGA, održaće se u zgradi Geozavoda u Beogradu, ulica Karađorđeva broj 48 , od 21. do 31. oktobra 2010. godine. Otvaranje izložbe je 21. oktobra u 19,00 časova, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i gradski arhitekta Beograda, Dejan Vasović. Ulaz je slobodan.

Dan pre otvaranja izložbe, 20. oktobra, Jurij Sadar će održati predavanje u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta sa početkom u 17,00 časova, na temu "formula" kao svojevrsnih izraza konceptualne postavke njihovih projekata.

SADAR + VUGA predstavljaju jedan od najistaknutijih evropskih projektantskih biroa sa zavidnom reputacijom i na svetskoj arhitektonskoj sceni. Svojom arhitekturom oni istražuju kako pojedini prostori međusobno komuniciraju unutar određenog projekta, kako komuniciraju sa korisnicima, posetiocima, gradom. Predviđanje finalnog efekta procesa komunikacije, predstavlja početak za stvaranje određenog ambijenta, a izrada komunikacijske arhitektonske šeme generiše nove koncepte i potencijalno nove arhitektonske ikone.

Osnovni elementi izložbe su "formule", termin koji SADAR + VUGA koriste da izraze konceptualne postavke svojih projekata. Primeri "vertikalnih holova", "kinetičkih i ormanentalnih struktura", "kontinualnih putanja", "suprotstavljenih fasada" i drugih arhitektonskih koncepata, pružaju mogućnost posetiocu da shvati dinamičke procese koji transformišu prostore, kao i principe i uslove razvoja grada. Formule kao arhitektonski recepti i sredstva komunikacije koja povezuju sliku i priču projekta, predstavljaju fuziju arhitektonske ikonografije i atmosfere. One nisu zabetonirani projekti za zamrznute gradove, već otvoreni kodovi urbanosti kao potencijalni generički model grada koji u istorijskom, dimenzionalnom i značenjskom smislu možda nikada neće dostići metropolitske fetiše.

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura