Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Forum Urbanum - Sajam urbanizma
 
18.04.2011.
Forum Urbanum - Sajam urbanizma
  Matična sekcija urbanista organizuje skup "FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", kao redovni godišnji pregled urbanističkih ostvarenja članova sekcije.

Skup FORUM URBANUM - Sajam urbanizma", se organizujesa temom "Izazovi i dostignuća urbanističkog planiranja" - podtema "Šta smo naučili u 2010. i 2011. godini", kao izložba radova iz oblasti urbanističkog planiranja (GUP, PGR, PDR i ostali urbanistički dokumenti, studije i analize).

FORUM URBANUM je koncipiran kao izložba radova urbanista Srbije - članova Sekcije i eventualno gostiju iz inostranstva, uz koju će profesionalci moći i da prikažu metode koje su koristili, da predstave svoj rad, da iznesu probleme ili dileme sa kojima su se suočavali i da razmene iskustva sa profesionalnim urbanistima iz drugih regiona.

Skup će se održati u Ivanjici, u hotelu Park, od 16. do 18. juna 2011. godine (četvrtak, petak, subota).

Predviđeno je da Matična sekcija urbanista snosi troškove smeštaja i boravka u Ivanjici za svoje članove (licencirane urbaniste sa šiframa 200, 201, 202 i 203). Međutim, pošto je broj mesta ograničen na 90, prednost imaju članovi sekcije urbanista koji pripreme svoje radove za skup, a dalje, do konačnog broja od 90, po redosledu prijavljivanja, proporcionalno po regionima, u skladu sa regionalnom organizacijom Komore.

Drugi zainteresovani i oni koji zakasne sa prijavom, a imaju želju da prisustvuju skupu, mogu da obezbede smeštaj u svojoj režiji, u sobama hotela City (kontakt osoba - Aco Lakićević, tel. 032/661-150).

Molimo sve zainteresovane članove, da se prijave sekretaru Matične sekcije urbanista, Ivani Lazin na e-mail ivana.lazin@ingkomora.rs (poslati ime, prezime i broj licence, mesto boravka kao i informaciju koji rad ili plan pripremate za sajam, odnosno naznaku da samo učestvujete na skupu). Prijavljivanje učesnika počinje 18.04.2011., a zaključuje se 30.04.2011. godine.

Pozivamo Vas ujedno da počnete pripreme za prikazivanje svog rada (urbanistički plan, urbanistički projekat, studiju i analizu ili drugo po vašem izboru iz oblasti urbanističkog planiranja), a koji je vezan za glavnu temu skupa i to:
  1. Sažetak u PDF formatu, tekstualno do 500 reči i jedan grafički prilog;
  2. za izložbu (jedan do najviše tri lista formata 70/100cm),
  3. za prezentaciju (power point - maximum 5 minuta) i
  4. za publikaciju sa skupa u štampanoj formi (rezime glavnih osobina rada ili tema koje na osnovu konkretnog rada želite da prodiskutuje sa kolegama, na dve do tri A4 strane, word, default tastatura i font)
Rok (termin) za dostavljanje sažetka radova (prezentacija, tekstova i listova za izlaganje) Sekretarijatu Komore (sekretaru Sekcije, Ivani Lazin - sa naznakom za Forum urbanum) je od 18.04.2011. do 20.05. 2010. godine. Posle 20.05.2010, neće se primati novi radovi ili dodatni materijali.

Selekciju radova izvršiće Izvršni odbor Matične sekcije urbanista, u roku dostavljenih sažetaka, po sledećim kriterijumima:
  • 1.Da je prijavljeni rad doprinosi unapredjenju prostora;
  • 2.Da rad pruža mogućnost proširenja znanja u oblasti planiranja, uređenja i oblikovanja prostora.
Do 30.04.2010. godine, pitanja ili dileme koje se odnose na organizaciju i tematiku Skupa (rada/plana) možete razrešiti u kontaktu sa Organizacionim odborom ili sekretarom sekcije.

Do 02.06.2011. godine Izvršni odbor će obavestiti sve autore prijavljenih radova o rezultatu selekcije I daljoj pripremi za skup.

Sledeća detaljnija informacija sa programom i satnicom skupa biće Vam dostavljena do 06.06.2011. kad bude zaključena lista izlagača i učesnika.

S poštovanjem,
Organizacioni odbor Skupa: Milorad Miladinović dipl.inž.arh., Milan Pejić, dipl.prostorni planer, i Miljko Glavinić, dipl.inž.arh.
Predsednik Matične sekcije urbanista
Milorad Miladinović,dipl.inž.arh.s.r.


 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura