Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Dodeljene Godišnje nagrade Inženjerske komore Srbije
 
17.06.2009.
Dodeljene Godišnje nagrade Inženjerske komore Srbije
  Povodom šest godina postojanja, proslavljen je Dan Inženjerske komore Srbije 14. juna 2009. godine u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Svečanosti je prisustvovalo oko 400 gostiju iz cele Srbije. Među brojnim zvanicama, prisutni su bili i Aleksandra Damnjanović - Petrović, pomoćnik Ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, Yang Chunmin, Prvi sekretar Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, Črtomir Remec i Željko Vukelić, predstavnici Inženirske zbornice Slovenije, Ginka Dimova, Stamat Kamilarov i Georgi Kordov, predstavnici Komore inženjera za investiciono projektovanje (KIIP) Regionalne Kolegije Sofija - grad, Mirjana Bučam i Slavica Vidaković, predstavnici Inženjerske komore Crne Gore, direktori firmi i preduzeća i ostali uvaženi gosti.

Prisutne je pozdravio predsednik Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac, osvrnuvši se na dosadašnji rad i ciljeve Komore u narednom periodu.

Aleksandra Damnjanović - Petrović, pomoćnik Ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo i Yang Chunmin, Prvi sekretar Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, obrativši se prisutnima, istakli su značaj saradnje sa Inženjerskom komorom Srbije.

Prisutne su pozdravili i predsednik Inženirske zbornice Slovenije, gospodin Črtomir Remec i sekretar Komore inženjera za investiciono projektovanje KIIP Regionalne Kolegije Sofija - grad, Georgi Kordov, osvrnuvši se na dosadašnje uspešne odnose komora u regionu.

U povodu 130 - te godišnjice rođenja velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića, njegov graditeljski opus predstavio je prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije.

Po treći put, dodeljene su nagrade Inženjerske komore Srbije u tri kategorije.

Nagrada za životno delo, dodeljena je akademiku Branislavu Mitroviću, dipl.inž.arh.

Tri nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore, uručene su:
  • prof. dr Vojislavu Milovanoviću, dipl.građ.inž., za izuzetno dostignuće u organizaciji, upravljanju, inženjerskoj koordinaciji i stručnom inženjerskom radu u svojstvu protoneimara zavetnog projekta Srpske pravoslavne crkve i naroda - Hramu Svetog Save na Vračaru, u Beogradu.
  • autorskom timu - prof. dr Zoranu Petkoviću, dipl.maš.inž. i prof. dr Srđanu Bošnjaku, dipl.inž.maš. za Glavni mašinski projekat mehanizacije navoza za brod mase 1800t u brodogradilištu "BOMEX 4M" Stajićevo.
  • Draganu Stašiću, dipl.inž.el. - autoru knjige "Normativ za elektro radove u građevinarstvu".

Tri nagrade za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, uručene su:
  • Predragu M. Petronijeviću, dipl.građ.inž. najboljem studentu konstruktivnog smera na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Uradio je veliki broj statičkih projekata za objekte koji su realizovani ili su u toku. Trenutno je na doktorskim studijama u Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Izabran je za zvanje saradnika na katedri za tehničku mehaniku i teoriju konstrukcija.
  • Ivanu Zlatanoviću, dipl.inž.maš. Na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, zaposlen je od 2003. godine kao saradnik u nastavi, a 2008. godine je izabran u zvanje asistenta u užoj naučnoj oblasti Mehanika i Termodinamika. Autor je i koautor 14 naučnih i stručnih radova. Učestvovao je u realizaciji dva domaća naučno-istraživačka projekta, jednog domaćeg projekta Nacionalnog programa energetske efikasnosti Ministarstva za nauku tehnologije i razvoj Republike Srbije i jednog međunarodnog naučno-istraživačkog projekta tehnološkog razvoja.
  • autorskom timu - Mariji Savković, dipl.inž.arh. i Mariji Milovanović, dipl.inž.arh. za Idejno arhitektonsko rešenje zgrade Oblasnog centra kontrole letenja na Aerodromu "Nikola Tesla" - Surčin.

Nagrade su uručili Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Milisav Damnjanović, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije i Dragomir Acović, predsednik Komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova za dodelu nagrada.

Nakon dodele godišnjih nagrada Komore, uvaženi gosti su uživali u mjuziklu "Brijantin", u režiji Mihajla Vukobratovića.

Galeriju slika sa proslave možete pogledati ovde.

 
 
 
   
09. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura