Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Održana Konferencija za medije povodom aktivnosti koje Komora preduzima u vezi zemljotresa koji je zadesio Kraljevo i okolinu, Stručna i finansijska pomoć Kraljevu i okolini
 
16.11.2010.
Održana Konferencija za medije povodom aktivnosti koje Komora preduzima u vezi zemljotresa koji je zadesio Kraljevo i okolinu, Stručna i finansijska pomoć Kraljevu i okolini
 
U utorak, 16. novembra 2010. godine Inženjerska komora Srbije organizovala je konferenciju za medije povodom aktivnosti koje preduzima u vezi zemljotresa, koji je zadesio Kraljevo i okolinu, 03.11.2010. godine. Konferenciji su prisustvovali prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, savetnik Štaba za vanredne situacije u Kraljevu, Aleksandar Avramović, član Upravnog odbora i predsednik Izvršnog odbora matične sekcije projektanata Inženjerske komore Srbije, i Drago Ostojić, vršilac ekspertize, procene i utvrđivanja štete nastale na objektima u Kraljevu i okolini, imenovan od strane Komore. Konferenciji su prisustvovali brojni mediji: Tanjug, RTS, Dnevni list Pregled, Građevinar i drugi.


Snimak Konferencije za medije


Prvog dana nakon zemljotresa, predsednik Inženjerske komore Srbije uputio je stručnu ekipu na čelu sa Dragom Ostojićem, dipl.građ.inž., Milanom Petrovićem, dipl.građ.inž. i Zoranom Petraškovićem, na poziv gradonačelnika Kraljeva, Ljubiše Simovića. Oni su izvršili ekspertizu, procenu i utvrđivanje štete nastale na objektima u Kraljevu i okolini. Takođe, prvog dana, je i predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, prof. dr Milisav Damnjanović obišao Kraljevo i ponudio pomoć.

Prof. dr Dragoslav Šumarac je nekoliko puta posetio Kraljevo, u sastavu delegacije Vlade Republike Srbije. Obišao je neke od objekata razorenih zemljotresom i razgovarao sa gradonačelnikom grada Kraljeva.

Inženjerska komora Srbije uputiće milion dinara novčane pomoći Opštini Kraljevo, a članovi Upravnog odbora Komore, Aleksandar Avramović, predsednik Izvršnog odbora matične sekcije projektanata i Milorad Miladinović, predsednik Izvršnog odbora matične sekcije urbanista su danonoćno angažovani u Štabu za vanredne situacije u Kraljevu.

Komora je izradila primer Zapisnika za utvrđivanje stepena (kategorije) oštećenja objekata, čiji je sastavni deo Uputstvo za utvrđivanje kategorija i stepena oštećenja stambenih objekata oštećenih zemljotresom. Ovaj Zapisnik će koristiti drugostepene komisije u svom radu, odnosno vodiće se Zapisnik o svakom pregledanom objektu pojedinačno.

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura