Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Akademik Milan Lojanica, dipl. inž. arh., dobitnik Nagrade za životno delo Inženjerske komore Srbije za 2015. godinu
 
15.06.2015.
Akademik Milan Lojanica, dipl. inž. arh., dobitnik Nagrade za životno delo Inženjerske komore Srbije za 2015. godinu
  Povodom 12 godina rada Inženjerske komore Srbije proslavljen je "Dan Inženjerske komore Srbije" 14. juna 2015. godine u prostorijama Komore u Beogradu. Među brojnim zvanicama, prisutni su bili Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Beogradu, Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije i predsednik Evropskog saveta inženjerskih komora, Stefan Kinarev, predsednik Komore inženjera za investiciono projektovanje Bugarske, Ivan Karalev, generalni sekretar Komore inženjera za investiciono projektovanje Bugarske, Ljubo Dušanov Stjepčević, predsednik Izvršnog odbora strukovne komore arhitekata Inženjerske komore Crne Gore, Svetislav Popović, generalni sekretar Inženjerske komore Crne Gore, akademik prof. Branislav Mitrović, predsednik Prvog saziva Skupštine Inženjerske komore Srbije u periodu od 2004. do 2008. godine, Milan Vuković, predsednik Inženjerske komore Srbije u periodu od 2004. do 2006. godine, dobitnici nagrada Inženjerske komore Srbije za 2015. godinu, direktori firmi i preduzeća, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Inženjerske komore Srbije, predstavnici Suda časti i komisija Upravnog odbora Komore, članovi izvršnih odbora matičnih sekcija, predstavnici medija i ostali uvaženi gosti.

Prisutne su pozdravili prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije, Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Beogradu, Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije i predsednik Evropskog saveta inženjerskih komora, Stefan Kinarev, predsednik Komore inženjera za investiciono projektovanje Bugarske i Svetislav Popović, generalni sekretar Inženjerske komore Crne Gore.

Prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije održao je kratku prezentaciju o kontinuiranom profesionalnom usavršavanju članova Inženjerske komore Srbije.

Na svečanosti su dodeljene godišnje nagrade Inženjerske komore Srbije u tri kategorije. Dobitnik Nagrade za životno delo Inženjerske komore Srbije za 2015. godinu je akademik Milan Lojanica, dipl.inž.arh. za jedinstveni doprinos koji je dao na polju arhitektonskog planiranja i projektovanja, višedecenijski pedagoški rad na vaspitavanju novih generacija inženjera arhitekture, publicističku i kritičku delatnost i permanentno visok standard profesionalnog i stručnog delovanja tokom čitavog svog rada.

Nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore, dodeljene su mr Gojku Dotliću, dipl.inž.el. za izvanredna dostignuća u struci na polju planiranja i projektovanja prenosnih sistema u dužem vremenskom periodu i mr Zoranu Petroviću, dipl.građ.inž. za izuzetno dostignuće u upravljanju radovima na izgradnji mosta preko Dunava koji spaja Zemun i Borču, čime je potvrdio izuzetnu sposobnost i iskustvo u izvođenju veoma složenih građevinskih poduhvata.

Nagrade za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, dodeljene su Ivanu Laliću, dipl.inž.arh. i Nebojši Gnjatoviću, dipl.maš.inž. za izuzetni uspeh koji su postigli na početku stručne karijere kao saradnici i kao samostalni stvaraoci, čime su stekli priznanje svojih kolega i postali primer zalaganja, inventivnosti i primene stečenih znanja u praksi.

Po prvi put, dodeljene su povelje novinarima za doprinos i kvalitet u izveštavanju o radu i aktivnostima Inženjerske komore Srbije. Povelje su dodeljene Nenadu Lj. Stefanoviću, glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Radio-televizije Srbije, Dragani Milićević Milutinović, uredniku emisije "Pravac" televizije PINK 3, Oliveri Vukosavljević, novinaru Radio-televizije Srbije zaduženoj za građevinarstvo i Anđelku Utješanoviću, novinaru ekonomske redakcije agencije TANJUG.

Inženjerska komora Srbije je dodelila Vesni Đoković, načelniku odeljenja za urbanizam i komunalno-građevinske poslove gradske opštine Obrenovac Nagradu za vođenje programa obnove zgrada u Obrenovcu oštećenih u poplavama 2014. godine.

Nakon dodele nagrada održan je mini koncert Lezz go benda.

Slike sa proslave možete pogledati ovde.
 
 
 
 
   
09. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura