:: Naslovna strana > Vesti > ECO-EXPO međunarodni sajam ekologije i zaštite životne sredine
 
14.03.2014.
ECO-EXPO međunarodni sajam ekologije i zaštite životne sredine
 

ECO-EXPO međunarodni sajam ekologije i zaštite životne sredine održaće se po četvrti put održati u Stadion Event Pleace, TC Stadion (ul. Zaplanjska broj 32), u Beogradu, 20. i 21. marta 2014. godine. Ovo je Sajam koji okuplja privrednike, stručnjake i izlagače, kako iz Srbije i regiona, kao i izlagače iz sveta koji sa svojim iskustvima u dosadašnjem radu mogu da budu promoteri zelene ekonomije i poslovni partneri našim kompanijama i institucijama. Svečano otvaranje Sajma je 20. marta 2014. godine u 10:30 časova (radno vreme Sajma je od 10:00 do 17:00 časova).

Do sada je na proteklim sajmovima učešće uzelo preko 815 domaćih i inostranih kompanija, organizacija, vladinih i nevladinih institucija i sklopljen je veliki broj ugovora.

Organizator ove manifestacije je Zelena Eko Planeta, a suorganizatori su Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda, Inženjerska komora Srbije, Privredna komora Zelene Srbije, Privredna komora Srbije i Agencija za zaštitu životne sredine.

Ove godine će biti prisutan i veliki broj predstavnika lokalnih samouprava koji su veliko potencijalno tržište i partneri za čitav niz delatnosti zelene privrede. Cilj je da se na jednom mestu okupe svi oni koji su se istakli postignutim rezultatima, ali i oni koji žele da se tek afirmišu u ovoj oblasti, polazeći od toga da je razmena saznanja i iskustva najefikasniji način na koji se može zaštititi, sačuvati i unaprediti naš životni prostor.

Inženjerska komora Srbije će i ove godine imati svoj štand na Sajmu ekologije i zaštite životne sredine koji možete posetiti.

Sajamsku priredbu će pratiti treći Balkanski samit ekologije i konferencija ECO EXPO 2014 sa panel diskusijama na četiri teme od primarnog značaja za Srbiju i region: zaštita i očuvanje životne sredine, obnovljivi izvori energije, ESCO projekti i prirodni resursi i održivi razvoj. Panelisti će biti prominentni predstavnici realnog sektora, banaka, ekspertskih organizacija i državnih institucija. Paneli imaju zadatak da podstaknu diskusiju na predviđene teme sa dobrim, ali i lošim primerima iz prakse kako bi se bliže definisao prostor u kome je potrebno da se Srbija kreće na svom putu evropskih integracija i načina na koji bi se mogla ostvariti saradnja svih zainteresovanih grupa, privrede pre svega.

Ulaz na Sajam je besplatan.

Detaljnije informacije u vezi ECO-EXPO međunarodnog sajma ekologije i zaštite životne sredine možete pogledati ovde.