:: Naslovna strana > Vesti >23. Sednica Izvršnog odbora ECEC-a održana u Beogradu
 
13.10.2009.
23. Sednica Izvršnog odbora ECEC-a održana u Beogradu
  Izvršni odbor ECEC-a (European Council of Engineers Chambers) je svoju 23. redovnu sednicu održao u Beogradu 26.09.2009. godine, u prostorijama Inženjerske komore Srbije.

Sednici su prisustvovali sledeći članovi Izvršnog odbora ECEC-a:
  1. Mirko Orešković-predsednik
  2. Karl-Heinrich Schwinn-potpredsednik
  3. Jiri Plicka-potpredsednik
  4. Josef Robl-generalni sekretar
  5. Rudolf Kolbe-delegat CEPLIS-a
  6. Črtomir Remec-blagajnik
  7. Cornelia Hammerschlag-adm.podrška -ECEC sekretarijat
Na početku rada, naše uvažene goste iz evropskih zemalja pozdravio je prof. Borislav Stojkov, dipl.ing.arh., direktor Agencije za prostorno planiranje i predsednik Inženjerske komore Srbije prof.dr Dragoslav Šumarac, dipl.građ.inž.

Nakon usvajanja izveštaja sa prethodne sednice i podnošenja pojedinačnih izveštaja, diskutovalo se o daljim procedurama rada radnih grupa "Kodeks kvaliteta" i "Akta malih preduzeća".

Nakon toga otvorena je diskusija o rezultatima upitnika koji je ECEC dostavio svim svojim članicama, a koji je vezan za sprovođenje Bolonja procesa. Popunjavanjem upitnika dobijeni su odgovori koji pokazuju u kojoj meri je izvršena reforma sistema visokog obrazovanja svake od članica ECEC-a.

Konstatovano je da su izvršene sve pripreme za Generalnu skupštinu koja će se održati u Sofiji 13.11.-14.11.2009., a na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo ECEC-a.

Na osnovu reakcije i pisama zahvalnosti koje smo dobili od članova Izvršnog odbora ECEC-a, jasno se vidi da su gosti bili zadovoljni profesionalnošću, organizacijom i funkcionisanjem Inženjerske komore Srbije.

Održavanje ove sednice u Beogradu je ogromno priznanje Inženjerskoj komori Srbije, koja je stalni član ECEC-a od 2005. godine, za njeno angažovanje na međunarodnom planu.

Fotografije sa ovog skupa možete pogledati ovde.