Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > E-učenje o obnovljivim izvorima energije u Istočnim i Jugoistočnim Evropskim zemljama, Arapskim zemljama, Azijskom kontinentu i Australiji
 
13.01.2009.
E-učenje o obnovljivim izvorima energije u Istočnim i Jugoistočnim Evropskim zemljama, Arapskim zemljama, Azijskom kontinentu i Australiji
  Prezentacija III-eg Završnog Bloka predavanja Internet Online Kursa "E-učenje o obnovljivim izvorima energije u Istočnim i Jugoistočnim Evropskim zemljama, Arapskim zemljama, Azijskom kontinentu i Australiji", odžaće se u petak 16. januara u 11,00 časova u Svečanoj Sali Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu - Zemunu. Početak je u 11,00 časova, a predviđen završetak prezentacije je 12:30 časova.

E-učenje o obnovljivim izvorima energije u Istočnim i Jugoistočnim Evropskim zemljama, Arapskim zemljama, Azijskom i Australijskom kontinentu
www.desire-net.enea.it

Program je realizovala ENEA - Italijanska nacionalna agencija za nove tehnologije energiju i okolinu u saradnji sa UNESKO-om. Program je Januara 2008. godine nagrađen kao najuspeliji edukativni program u Briselu.

Koordinator projekta u Srbiji je Prof. Dr. Marija Todorović
deres@agrif.bg.ac.rs

Internet Onlajn Kurs: E-učenje o obnovljivim izvorima
UNESKO Kancelarija u Veneciji - Regionalni biro za nauku i kulturu u Evropi u saradnji sa nacionalnim i međunarodnim organizacijama je organizovao kurs "E-učenje o obnovljivim izvorima energije u Istočnim i Jugoistočnim Evropskim zemljama, Arapskim zemljama, Azijskom i Australijskom kontinentu".
Cilj kursa je promocija upotrebe obnovljivih izvora energije (OIE) širom sveta. Putem Interneta je moguće danas stići do onoliko zemalja sveta koliko želimo. Kurs se prenosi u sledećim oblastima OIE: sunčeva energija (toplotno i fotonaponsko FN) pretvaranje, geotermalna energija, biomasa, energija vetra, energetska efikasnost, vodonik i gorivne ćelije, sunčane termo-, FN- i mini hidro-elektrane. Ministarstva, univerziteti, istraživački centri, privatne kompanije i druge radne organiizacije se uključuju ne samo kao polaznici već i u promociju e-kursa i mogu i obogatiti e-sadržaj programa.
Realizacija kursa je započela 2006 i dosada je e-putem distribiuirano više od 200 sati sinhronog i više od 300 časova asinhronog e-učenja. Jezik kursa je engleski i namenjen je menadžerima, operatorima, korisnicima/projektantima, odnosno inženjerima i tehničarima svih struka, a posebno glavnih i vodećih organizacija zemalja učesnica. Kurs je u Srbiji otvoren prezentacijom prvog bloka predavanja maja 2006, a mogućnost uključivanja novim polaznicima se prezentacijom ovog - Trećeg Bloka otvara ponovo.
Zainteresovani učesnici kursa se mogu prijaviti za testiranje svog novo-osvojenog znanja o pojedinim - ili svim sektorima tehnologija korišćenja OIE, a potom imaju mogućnost dobijanja Sertifikata UNESKO-ENEA.
Po završetku prezentacije učesnicima će biti podeljeni E-Learning Diskovi sa svim predavanjima Prvog, Drugog i Trećeg bloka i sa TESTOVIMA iz pojedinih oblasti kursa čiju produkciju je omogućio ENERGOPROJEKT - ENTEL iz Beograda.

U cilju registracije za kurs e-učenja treba poslati prijavu na e.mail adresu: deres@agrif.bg.ac.rs sa sledećim podacima: Ime i prezime, Adresa, Ustanova, e-mail i profil učesnika koji može biti menadžer, projektant, tehničar/operator ili student.

Prisustvo i učešće na kursu je kao i ranije besplatno.

Molimo sva zainteresovana lica da učešće potvrde mejlom na deres@agrif.bg.ac.rs

 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (26)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura