:: Naslovna strana > Vesti > Enterijer 16 - Enterijer stambenih i javnih prostora (Izložba u okviru kulturne manifestacije Noć Muzeja)
 
12.05.2016.
Enterijer 16 - Enterijer stambenih i javnih prostora (Izložba u okviru kulturne manifestacije Noć Muzeja)
 

U organizaciji Inženjerske komore Srbije - Regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Regionalnog centra Niš i Građevinsko - arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, održaće se u okviru međunarodne kulturne manifestacije Noć Muzeja, studenska izložba

Enterijer 16 - Enterijer stambenih i javnih prostora
21. - 27. maj 2016.g.,  Hol Građevinsko-arhitektonskog falukteta u Nišu
Niš, Aleksandra Medvedeva 14

Enterijeri, studenata arhitekture sa regiona Niša, je jedina studentska izložba Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu koja bez prekida traje od 2000 do danas, a nekada pod imenom Unutrašnja arhitektura.

Selektovano je oko 200 grafičkih radova, 100 je ocenjeno sa najvišom ocenom 10, dok će 23 najboljih biti prikazano na izložbi i prezentovano u prepoznatljivom formatu kataloga.

U saradnji sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu, izložba će se u Holu Građevinsko-arhitektonskog falukteta u  Nišu. Od prezentovanih radova na izložbi, najbolji od njih  će po izboru organizatora biti nagrađeno priznanjima i prigodnim knjigama iz oblasti arhitekrure.

Cilj ove aktivnosti je upoznavanje stručne i šire javnosti sa  radom nastavnika, saradnika i studenata u savladavanju veština i umetničko-tehničkog kreiranja prostora i stvaranja novih vrednosti, novih generacija budućih inženjera arhitekture. Izložba ima za cilj i edukaciju stanovništva da dobiju ideju kako bi svoj stambeni i radni prostor što kvalitetnije, funcionalnije, racionalnije i estetski prihvatljivije uredili. Ovakve izložbe služe stanovništvu i da shvate vrednost i značaj projekta i projektovanja i neophodnosti i potrebe angažovanja arhitekata, a studentima da ižlože svoj rad na uvid javnosti.         

Svečano otvaranje i dodela priznanja i nagrada zakazano je za subotu 21. maja 2016. godine, sa početkom u 19:00 časova u Holu Građevinsko-arhitektonskog falukteta u Nišu.

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete izložbu i prisustvuju svečanom otvaranju.