:: Naslovna strana > Vesti > Ministar Dulić otvorio regionalnu kancelariju Inženjerske komore Srbije u Novom Pazaru
 
12.04.2011.
Ministar Dulić otvorio regionalnu kancelariju Inženjerske komore Srbije u Novom Pazaru
  U ponedeljak 11. aprila 2011.g., dr Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja otvorio je Regionalnu kancelariju Inženjerske komore Srbije u Novom Pazaru.
Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja dr Oliver Dulić, na ceremoniji svečanog otvaranja regionalne kancelarije koja je održana u amfitetatru Državnog univerziteta u Novom Pazaru, rekao je da je za Ministarstvo na čijem je čelu, izuzetno važna saradnja sa Inženjerskom komorom Srbije, kako u pronalaženju najboljih zakonskih rešenja tako i u rešavanju stručnih i praktičnih pitanja bitnih za struku i u tom smislu najavio je da će država u toku ove godine plasirati više od 500 miliona evra u građevinski sektor. Svečanom otvaranju su pored predsednika Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslava Šumarca i ostalih predstavnika Komore, prisustvovali i pomoćnici ministra Aleksandra Damnjanović Petrović, Nebojša Janjić i Aleksandar Vesić, dr Meho Mahmutović, gradonačelnik grada Novog Pazara sa saradnicima, Predrag Jovanović, prorektor Državnog univeziteta u Novom Pazaru sa saradnicima kao i načelnik Raškog okruga, predsednici opština Raškog okruga, predstavnici gradske Uprave Novog Pazara, predstavnici značajnijih ustanova i strukovnih udruženja, većih javnih i privatnih preduzeća kao i mnogobrojni članovi Komore i mediji.
U prepunom amfiteatru Državnog univerziteta, Predsednik Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac se zahvalio domaćinima, Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i naglasio da je ovo deveta po redu Regionalna kancelarija Inženjerske komore Srbije koja je počela sa radom 20.10.2010. godine. U regionalnoj kancelariji je omogućen kompletan servis članova Komore, otvorena je sa ciljem efikasnijeg načina servisiranja i pružanja usluga članovima Komore sa regiona. Istaknuta je uspešna saradnja sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja na raznim poljima - učešće u izradi Zakona i podzakonskih akatakkao što su pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada i pravilnik o energetskoj sertifikaciji zgrada. Takođe, Ministarstvo je prošle godine Komori poverilo organizaciju stručnih ispita za sve struke, što predstavlja jedan od uslova za dobijanje licence Komore. Nakon pozdravnih govora održano je predavanje na temu: "Primena Zakona o planiranju i izgradnji sa osvrtom na najnovije izmene", koje je su održali Aleksandra Damnjanović - Petrović i Nebojša Janjić, pomoćnici ministra