Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Nastup Inženjerske komore Srbije na 16. Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2015"
 
11.09.2015.
Nastup Inženjerske komore Srbije na 16. Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2015"
  Na poziv Regionalne privredne komore Zrenjanina, Inženjerska komora Srbije je 27. avgusta 2015. godine imala nastup u Kristalnoj dvorani hale "Medison" na 16. Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2015".

Od 27. do 29. avgusta 2015. godine, održan je 16. Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2015", u zrenjaninskoj Hali sportova "Medison". Sajam "INOCOOP 2015" je od izuzetnog značaja za privredu i društvo grada Zrenjanina, a svojim trajanjem potvrdio je lidersku poziciju kao najveći i najposećeniji regionalni sajam u Vojvodini. Ovogodišnji Sajam otvorila je prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.
Za vreme trajanja sajma realizovan je prateći program kroz organizovanje seminara, okruglih stolova, prezentacija, tematskih konferencija i dr.


Nastupu Inženjerske komore Srbije prisustvovalo je preko sto članova Komore koje je u uvodnom obraćanju pozdravio mr Radoslav Lekić, član Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije koji je najavio program i posebno istakao aktivnosti Komore vezane za profesionalno usavršavanje svojih članova koji su u obavezi da pohađaju različite oblike stručnog usavršavanja a u skladu sa Pavilnikom o kontinuiranom profesionalnom usavršavanju članova Komore.
Nakon toga prisutnima su obratili i Milan Radovanović, Predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin, Radiša Dupljanović, predstavnik grada Zrenjanina i Milan Gutić, Predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja klaster građevinsko komunalne delatnosti "Panonija".

Prvo predavanje na temu: "Nacionalno zakonodavstvo - (veliki) korak ka energetskoj efikasnosti u zgradarstvu" održala je Vanja Milosavljević, dipl.građ.inž, koja je ukazala na značaj pravilne ugradnje termoizolacionih sistema kao mere ostvarenja EE zgrada, mogućnostima energetske sanacije postojećih zgrada, kao i problemima u eksploataciji termoizolacionih fasada kroz vreme i kroz aspekt pravilnog odabira komponenti.


Nakon kratke pauze u nastavku programa Ljubica Dašić, dipl.inž.arh, održala je drugo predavanje na temu: čiji je cilj bio da se prisutni upoznaju sa praktičnim primerima proračuna energetske efikasnosti zgrada u skladu sa važećim propisima za izradu Elaborata o energetskoj efikasnosti zgrada koji se prilaže uz dokumentaciju potrebnu za dobijanje građevinske dozvole.

Na kraju programa, Jasna Vasić, dipl.građ.inž, predstavnik kompanije "ROCKWOOL ADRIATIC D.O.O" je održala predavanje sa prezentacijom na temu: "ROCKWOOL kamena vuna u službi energetske efikasnosti".

Inženjerska komora Srbije na ovakvim manifestacijama pruža svojim članovima mogućnost stručnog usavršavanja postojećih i sticanje novih znanja, a širu javnost upoznaje sa inženjerskim uslugama i mogućim oblicima saradnje.

 
 
 
 
   
06. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura