Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Konkurs za godišnje nagrade Inženjerske komore Srbije
 
11.04.2014.
Izložba konkursnih radova za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa uz istočnu obalu Palić
  U petak, 04. aprila 2014. godine na Paliću otvorena je Izložba konkursnih radova za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa uz istočnu obalu jezera Palić. Konkurs je sproveden u skladu sa Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji između d.o.o. za upravljanje turističkim prostorom "Park Palić" i Inženjerske komore Srbije. Cilj konkursa je bio da se između više predloženih rešenja dobije najkvalitetnije kojim se obezbeđuje zajednički interes i afirmacija struke i raspisivača, što će definisati i osnovne urbanističke postavke koncepta uređenja i izgradnje predmetnog prostora. Nagrađeni i otkupljeni konkursni radovi će biti osnov za izradu urbanističke i projektne dokumentacije predmetnog prostora. Konkursom se uspostavljaju osnovni principi za formiranje projektantskog okvira u cilju izrade rešenja za banjsko-hotelski kompleks.

Otvaranju izložbe radova prisustvovao je veliki brojnih inženjera, predstavnika Inženjerske komore Srbije, firmi, preduzeća i ostalih uvaženih gostiju. Prisutnima su se obratili Milovan Glavonjić, predsednik Inženjerske komore Srbije, Jene Maglai, gradonačelnik grada Subotica koji je i uručio priznanja nagrađenima, Goran Gabrić, direktor preduzeća "Park Palić" d.o.o, Jožef Ćipa, predsednik žirija ovog konkursa. Zahvalili su se nagrađenima na uloženom radu, sa porukom da ne odustanu od ove prakse, odnosno da što više stručnjaka učestvuje na ovakvim poslovima, konkursima jer, takmičarski duh će sigurno doprineti maksimalno kvalitetnim rešenjima iz domena struke.

Planirani banjsko-hotelski kompleks sa sadržajima banje, velnesa, zabave na vodi i pratećim smeštajnim kapacitetom treba da predstavlja jedan od ključnih sadržaja i atrakcija turističke destinacije Palić, a ujedno da privuče korisnike postojećih hotela i pansiona, generiše izgradnju novih kapaciteta i da privuče lokalne ljubitelje ovakvog vida usluga. Na Konkurs se registrovalo oko 200 potencijalnih učesnika. U predviđenom roku predato je 45 radova. Konstatovano je da je odziv izuzetan, na osnovu uvida u strukturu autorskih timova procenjeno je da je oko 150 stručnjaka aktivno učestvovalo u izradi konkursnih rešenja.

Žiri je vrednovanjem izabrao šest radova i u skladu sa konkursnim uslovima doneo odluku o podeli nagrada : I, II i III sa neto iznosima od 1.150.000,00, 700.000,00 i 400.000,00 dinara i tri otkupne nagrade od po 100.000,00 dinara.

Galeriju slika možete pogledati ovde.

 
 
 
 
   
01. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura