Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Održano predavanje na temu "EN 1990, Basis of structural design, EN 1991 (Eurocode 1), Actions on structures"
 
09.07.2015.
Održano predavanje na temu "EN 1990, Basis of structural design, EN 1991 (Eurocode 1), Actions on structures"
  U okviru Programa kontinuiranog profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti zajedničkog evropskog programa za 2015. godinu, u Beogradu je dana 15.05.2015. godine, održano predavanje na temu "EN 1990, Basis of structural design, EN 1991 (Eurocode 1), Actions on structures". Predavanje je održao ugledni stručnjak za ovu oblast Prof. Dr.-Ing. Rüdiger Höffer, CE, sa Ruhr-Universität, Bochum, Nemačka. Ovo predavanje je obuhvatilo uticaj vetra, snega, zemljotresa na objekte po tom evropskom standardu. Predavač je prikazao primere konstrukcija koje su se rušile u Nemačkoj pod uticajem snega, a za koje nije urađen adekvatan proračun.

Predavanje održano u prostorijama Inženjerske komore Srbije, direktno je prenošeno u formi webinara u šest regionalnih inženjerskih komora u Italiji, u pet regionalnih inženjerskih komora u Austriji, kao i u inženjerskim komorama u Slovačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i Crnoj Gori. Pored ovoga, predavanje je prenošeno i u regionalnim kancelarijama Inženjerske komore Srbije u Novom Sadu i Nišu, kako bi što veći broj naših inženjera mogao da čuje o navedenoj temi.

Za naše inženjere ovo predavanje bilo je od izuzetnog značaja, jer evrokodovi tek treba da stupe na snagu u našoj zemlji, a u toku je prevođenje aneksa (klimatski uticaj, opterećenje snega i vetra, seizmička aktivnost u pojedinim zemljama) za koje je zadužen Institut za standardizaciju Srbije. Prihvatanje evrokodova je veoma važno u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji.

Informacije o zajedničkom evropskom programu usavršavanja i najave novih predavanja (webinara), mozete pogledati na web stranici Evropskog saveta inzenjerskih komora: ECEC Website

Vest na web stranici Evropskog saveta inzenjerskih komora o održanom prvom predavanju iz zajedničkog evropskog programa usavršavanja, možete pogledati ovde.

Materijal sa predavanja možete preuzeti ovde.
 
 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (26)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura