Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Arhitektonski vodič Niša
 
10.05.2013.
Arhitektonski vodič Niša
  U organizaciji Inženjerske komore Srbije - Regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Regionalnog centra Niš i Društva arhitekata Niša u Galeriji DAN u peridu od 18. do 24. maja 2013.g., u okviru manifestacije Noć muzeja održaće se izložba:

"Arhitektonski vodič Niša"
18.-24. maj .2013. g.
Galerija DAN
Niš, Generala Milojka Lešjanina 52


Grad Niš ne poseduje savremeni Arhitektonski vodič grada u kojem bi na jednom mestu bila prezentovani najznačajniji objekti savremene arhitekture. Svi vodiči koje Niš danas poseduje su ili vodiči sa pretežno arheološkim sadržajem ili kombinovani, sa problematičnim izborom objekata u njima. Povodom dva velika jubileja Društva arhitekata Niša u 2011. godini, 120 godina organizovanog inženjerstva u Nišu i 50 godina od osnivanja Društva arhitekata Niša, započet je serijal od 4 izložbe koje bi predstavile nišku arhitekturu od 1878., a sve u cilju stvaranja prvog ARHITEKTONSKOG VODIČA NIŠA.

Kao dosadašnji produkt ovakvog rada proizašle su i četiri izložbe iz navedenog perioda. Prva u ovom nizu pod nazivom 50 OBJEKATA ZA 50 GODINA DRUŠTVA ARHITEKATA NIŠA je prikazala 50 objekata koji su nastali u periodu od 1878., pa sve do 30-ih godina prošlog veka. Druga je izložba 50 OBJEKATA MODERNE NIŠA, koja je prikazana krajem aprila 2012. Na ovoj izložbi je prikazano 50 najreprezentativnih javnih i stambenih objekata Rane i kasne Moderne koji su nastali između u periodu od 1930. - 1970. Treća u nizu je predstavila 50 OBJEKATA ARHITEKTURE NIŠA 1970.-1990. sa 50 objekata koji su nastali u najdinamičnijem graditeljskom periodu Niša. Poslednja u nizu je izložba 50 OBJEKATA ARHITEKTURE NIŠA 1990.-2012. na kojoj je prikazano 50 objekta izvedenih u zadnjoj dekadi 20-tog veka i prvim godinama trećeg milenijuma.

Izložba od 100 odabranih objekata biće prezentovana u okviru manifestacije NOĆ MUZEJA 2013. Ova izložba će najaviti promociju publikacije "ARHITEKTONSKI VODIČ NIŠA" koja će biti u oktobru mesecu - mesecu arhitekture u Nišu. Na samoj izložbi biće prezentovano 100 panoa u boji na kojima će kvalitetnim fotografijama biti prikazani objekti sa punim nazivom (sadašnjim i prvobitnim, ukoliko se naziv menjao), godinom izgradnje objekta i imenom projektanta.

Nakon otvaranja Izložbe, studenti Građevinsko - arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, koji aktivno rade na "građenju" Niša na Google Earth-u u okviru projekta "3Dimenzionalna prezentacija Niša", predstaviće našoj publici trodimenzionalne modele objekata koji su uvršteni u prezentaciju u "Arhitektonskom vodiču Niša". Ovaj projekat grupa studenata GAF-a realizuje uz podršku programa PECD, a pod pokroviteljstvom kompanije Philip Moris Operations.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu 18. maja 2013.godine, sa početkom u 22:00 h. u Galeriji DAN u Nišu.

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete izložbu i prisustvuju svečanom otvaranju.

 
 
 
   
01. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura