:: Naslovna strana > Vesti > Prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije učestvovao je na poziv prof. dr Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije na Međunarodnom forumu "Građevinske dozvole za konkurentniji region", održanom 07. oktobra u Beogradu
 
09.10.2015.
Prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije učestvovao je na poziv prof. dr Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije na Međunarodnom forumu "Građevinske dozvole za konkurentniji region", održanom 07. oktobra u Beogradu
  Prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije učestvovao je na poziv prof. dr Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije na Međunarodnom forumu "Građevinske dozvole za konkurentniji region", održanom 07. oktobra u Palati Srbije u Beogradu. Međunarodni forum "Građevinske dozvole za konkurentniji region" organizovali su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, NALED, GIZ Otvoreni regionalni fond za modernizaciju opštinskih usluga koji finansiraju vlade Nemačke i Švajcarske i USAID Projekat za bolje uslove poslovanja.


Kako je procedura izdavanja građevinske dozvole skraćena sa nekadašnjih 250 do 300 dana na 28 dana, prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije naglasila je da je Ministarstvo usmereno na jačanje kapaciteta lokalnih samouprava i uvođenje sistema elektronske građevinske dozvole. Reforma izdavanja građevinskih dozvola jeste tema na kojoj zemlje regiona mogu da sarađuju i uče jedne od drugih, što je i svrha konferencije, navela je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dodala da je zajednički cilj da zapadni Balkan postane jedna od najatraktivnijih investicionih destinacija.

Učesnicima konferencije predstavljena je i radna verzija softvera za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Detaljnije informacije o održanom Međunarodnom forumu "Građevinske dozvole za konkurentniji region" možete pogledati na sledećoj Internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije na sledećem linku.