Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Aktivnosti Saveza građevinskih inženjera i tehničara Srbije na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu
 
07.04.2014.
Aktivnosti Saveza građevinskih inženjera i tehničara Srbije na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu
  U organizaciji Saveza građevinskih inženjera i tehničara Srbije - SGITS i ove godine, kao i prethodnih godina, na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu 9. aprila 2014. godine, organizovaće se niz stručnih predavanja o veoma akutelnim temama. Pozivaju se članovi da prisustvuju ovim skupovima i da uzmu aktivno učešće u prezentaciji tema.

Planirani skupovi održaće se u svečanoj sali sajma, o9. 04. 2014. god. u vremenu od 10.00 do 13.00 časova, sa sledećim temama:

Tema 1
III KONFERENCIJA GRAĐEVINARA SRBIJE - SADA JE PRAVO VREME
Panel diskusija treba da aktuelizuje temu održavanja Treće konferencije građevinara u svetlu ukupnih napora za oživljavljnje privrede Srbije. Biće razmatrana neka najaktuelnija pitanja građevinske privrede, kao i ideje i inicijative za promovisanje graditeljske delatnosti koja podstiče rad mnogih drugih privrednih grana.

Tema 2
SAVREMENE TEHNOLOGIJE PRIKUPLjANjA I OBRADE PODATA U GEODEZIJI
Prof. Dr Toša Ninkov će dati prikaz nekih savremenih tehnoligija koje omogućavaju brzo i efektivno rešavanje problema koji se postavljaju pred geodetsku struku u vezi obezbeđenja ažurnih 3D podloga kao osnove za kompjutersko projektovanja inženjerskih objekata. Poseban osvrt će se dati na tehnologije mobilnog laserskog skeniranja sa zemlje i iz vazduha, uz konkretne primere izrade DTM reke Tise, zatim UAV snimanje Kalemegdana, Divčibara i dela Kopaonika.

Tema 3
SPORTSKI STADION NA KROVU TRŽNOG CENTRA - PRVI U EVROPI
Ovu interesantnu temu izložiće Milorad Ugrinić, dipl. inž. arh., autor ideje i projekta. Projekat je svojim prvenstvom i nekim tehničkim i estetskim rešenjima izazvao zapaženo interesovanje ne samo stručne već i najšire javnosti.

Tema 4
MILUTIN MILANKOVIĆ KAO GRADITELj
O ovoj interesantnoj temi govoriće Mr Slavko Maksimović, predsednik Udruženja, u povodu 135. godišnjice rođenja i 105. godišnjice dolaska na Univerzitet ovog velikana srpske i svetske nauke.
U okviru teme biće prikazan i 15-minutni film o graditeljskoj aktivnosti jednog od najpoznatijih srpskih naučnika, inače prvog doktora tehničkih nauka u Srba, koji je svetsku slavu stekao u oblasti nebeske mehanike. Suorganizator ove prezentacije je Udruženje "Milutin Milanković".

Detaljnije informacije O DANIMA SGITS NA BEOGRADSKOM SAJMU, možete dobiti u Sekretarijatu Saveza, Terazije br.31/I ili na telefon +381 (011) 334-8733

 
 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura