Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > 16. DANI ARHITEKTURE NIŠA
 
06.10.2015.
16. DANI ARHITEKTURE NIŠA
  U organizaciji Inženjerske komore Srbije - regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Regionalnog centra Niš i Društva arhitekata Niša, u periodu od 13.10. do 08.11. 2015. god. održati manifestacija 16. DANI ARHITEKTURE NIŠA. Ova tradicionalna manifestacija održava se po šesnaesti put i biće predstavljene četiri izložbe: Trijenale arhitekture Niš - 2015, 60 godina IAUS -a, Serbia - The City as a regional context for arhitecture i Stanovanje - Housing 2015.

Prva u nizu predstavlja Šesto TRIJENALE ARHITEKTURE NIŠ - 2015, i predstavlja presek arhitektonskog stvaralašta Jugositočne Srbije u periodu od 2012 do 2015. godine. Za Trijenale je selektovano 121 rad u pet kategorija i to: Arhitektonske realizacije - 20 radova, Arhitektonski projekti - 39 radova, Enterijeri - realizacije - 16 radova, Studenski radovi - 41 rad i 5 Publikacije. Na dan otvaranja Žiri objavljuje po tri nominacije u svim kategorijama a na samom otvaranju proglašava pobednike u svakoj kategoriji kao i dobitnika Velike nagrade Trijenala. Ova izložba održaće se u Galeriji Srbije u Nišu od 13. do 18. oktobra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Druga po reda je izložba radova Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije - 60 GODINA IAUS-a koja je premijerno priličena prošle godine povodom 60 godina od početka rada ove naše znamenite institucije. Na izložbi će biti prikazano 60 realizacija idejnih projekata urbanističkih i prostorinih planova. Ova izložba održaće se u Galeriji DAN u Nišu od 20. do 25. oktobra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Treća po redu je autorska izložba SERBIA - THE CITY AS A REGIONAL CONTEXT FOR ARHITECTURE, Adolfa Šilera iz Austrije i Bojana Kovačevića iz Srbije a odnosi se na modernu srpsku arhitekturu dvasetog veka. Na premijernoj izložbi u Beču, maja ove godine, je prikazno 64 objekata propraćenim izuzetno kvalitetnim katalogom na Nemačkom i Engleskom jeziku. Srpska premijera ove izložbe održava se na ovogodišnjim Danima arhitekture Niša na kojoj će biti prikazano tridesetak izabranih radova. Ova izložba održaće se u Galeriji DAN u Nišu od 27. oktobra do 01. novembra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Četvrta po redu je međunarodna izložba pod nazivom STANOVANJE 2015 - HOUSING 2015, predstavalja pregled arhitektonskog staralaštva iz oblasti savremenog stanovanja iz zemlje i inostranstva u periodu od 2010 do 2015. Cilj ove izložbe je da se uporede naša i strana iskustva u ovoj oblasti, kao i da se kroz kritički osvrt - recenziju na naučnoj osnovi, istaknu vrednosti radova i njihov značaj i uticaj na savremenu stambenu arhitekturu. Jedan od ciljeva ove izložbe je afirmacija i približavanje ovog segmenta arhitektonske delatnosti naučnoj, stručnoj i široj javnosti. Ova izložba se organizuje uz pomoć Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, odnosno Katedre Zgrade za stanovanje. Ova izložba održaće se u Galeriji DAN u Nišu od 03. do 08. novembra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Svečano otvaranje 16 DANA ARHITEKTURE NIŠA je zakazano u utorak 13. oktobra 2015.g. sa početkom u 19 časova u Galeriji Srbija (Trg Kralja Milana, Niš).

Odlukom Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije manifestacija 16. Dani arhitekture Niša 2015 uvrštena je u Program obuke kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti Nacionalnog programa za 2015. godinu kojom se vrednuje poseta svake pojedinačne izložbe sa 5 bodova, a 10 bodova se dodeljuju autorima izloženih radova.

Posetioci, članovi Komore mogu potvrditi svoje prisustvo na otvaranju izložbi u periodu od 18 do 20 sati upisom na spisak koji će biti na vidno obeleženom mestu u obe galerije.

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete izložbe i učestvuju u realizaciji programa manifestacije. Celokupni program možete preuzeti ovde.
 
 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (26)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura