:: Naslovna strana > Vesti > Besplatno korišćenje elektronske baze podataka za praćenje online kolekcije "Art & Architecture complete"
 
06.09.2011.
Besplatno korišćenje elektronske baze podataka za praćenje online kolekcije "Art & Architecture complete"
  Obaveštavamo Vas da je Izvršni odbor Matične sekcije urbanista, na svojoj 15 redovnoj sednici, održanoj 16.05.2011 godine, doneo Odluku po kojoj bi se omogućio pristup elektronskoj bazi podataka, koja bi omogućila licenciranim urbanistima/inženjerima da prate online kolekciju "Art & Architecture Complete", sa preko 1000 časopisa iz oblasti arhitekture i urbanizma koji se nalaze na ovoj bazi (DETAIL, TOWN PLANNING REVIEW, PLANNING, PROSTOR.).

Baza je vrlo jednostavna za pretraživanje i davanjem ključnih reci u "search" polju dobićete rezultate koje možete sačuvati ili štampati bez ikakvih ograničenja. Sa druge strane, klikom na dugme "Publications" moći ćete da pronađete omiljeni časopis i da ga čitate broj po broj.

Napominjemo da bazi možete pristupiti tek pošto se ulogujete na naš portal sa korisničkim imenom i lozinkom. U suprotnom ćete biti zaustavljeni na ulaznoj EBSCO stranici.
Ukoliko niste registrovani možete se registrovati ovde

Excel fajl sa spiskom svih časopisa koji se nalaze u toj bazi možete pogledati ovde
Priručnik za pretraživanje EBSCO baza na srpskom jeziku možete pogledati ovde