Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > U nepunih mesec dana realizovane dve velike Manifestacije u organizaciji regionalnog centra Kragujevac
 
06.07.2015.
U nepunih mesec dana realizovane dve velike Manifestacije u organizaciji regionalnog centra Kragujevac
  U organizaciji regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture - Regionalnog centra Kragujevac održana je manifestacija "Dani arhitekture Kragujevac 2015" od 18. - 19. juna 2015. godine. Na poziv članova regionalnog centra Kragujevac, Manifestaciji su prisustvovali prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije i Milorad Miladinović, potpredsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Program je počeo pozdravnim obraćanjem i uvodnim izlaganjem Aleksandra Rudnika Milanovića, dipl.inž.arh. - predsednika organizacionog odbora kao i predsednika regionalnog odbora podsekcije diplomiranih inženjera arhitekture Matične sekcije projektanata koji je naglasio da je Manifestacija afirmativnog i informativnog karaktera koja se po prvi put održava 2015. godine u Kragujevcu kao manifestacija bijenalnog tipa u čijem sklopu će se održavati: predavanja, izložbe, okrugli stolovi i dr. Cilj održavanja Manifestacije je uspostavljanje vrednosnih kriterijuma u arhitekturi uz promotivni karakter i mogućnost da se afirmisani arhitekti sa područja Regionalnog centra Kragujevac, ali i oni koji tek prave svoje prve profesionalne korake predstave stručnoj i široj javnosti.

Prof. dr Milisav Damnjanović, dipl.inž.arh, predsednik Inženjerske komore Srbije pozdravio je prisutne članove Komore i naglasio da mu je posebno drago što u nepunih mesec dana prisustvuje još jednoj značajnoj manifestaciji regionalnog centra Kragujevac i to prvim "Danima arhitekture Kragujevac 2015". Pre nepunih mesec dana Predsednik inženjerske komore Srbije prisustvovao je takođe, veoma uspešno sprovedenoj manifestaciji "Majski susreti", koju su organizovali regionalni odbori podsekcija diplomiranih građevinskih inženjera Regionalnog centra Kragujevac, a koja se održala od 21 - 22. maja 2015. godine.

Kroz učešće u ovakvim manifestacijama Komora šalje jasan signal članstvu da svi oblici regionalnog organizovanja jesu važan i značajan deo njenog delovanja.

U nastavku programa predstavljen je dobitnik nagrade za životno delo Inženjerske komore Srbije za prošlu godinu arhitekta Zoran Bojović sa svojom saradnicom i suprugom Ljiljanom Bojović, dipl.inž.arh. Arhitekta Bojović je pred širokim auditorijumom održao veoma zanimljivu prezentaciju knjige "Tri tačke oslonca", opus jednoj plodnoj i uspešnoj karijeri gde su uglavnom predstavljena dela koja je kao inženjer Energoprojekta realizovao tokom sedamdesetih i osamdesetih godina u nesvrstanim zemljama. Za svoj rad arhitekta Bojović dobio je niz priznanja, nagrada i odlikovanja što potvrđuje da je nagrada Inženjerske komore Srbije za životno delo za 2013. godinu, otišla u prave ruke.

Centralni događaj na Manifestaciji bio postavka izložbe o arhitekturi industrijskog nasleđa Kragujevca viđena objektivom majstora fotografije Predraga-Cileta Mihajlovića. Takođe, na istom mestu predstavljeni su arhitektonski projekti (projekti i realizacije) u zoni Regionalnog centra Kragujevac i to u tri kategorije: arhitektura industrijskog nasleža Kragujevca, arhitektura arhitektonskih biroa iz Kragujevca i arhitektura mladih arhitekata u kategoriji do 35 godina.

Fotografije sa Manifestacije možete pogledate ovde.
 
 
 
 
   
09. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura