Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Održan skup Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju od 4. do 6. oktobra 2013. godine u Novom Sadu
 
05.11.2013.
Održan skup Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju od 4. do 6. oktobra 2013. godine u Novom Sadu
  Inženjerska komora Srbije je organizovala skup Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju, koji je održan od 4. do 6. oktobra 2013. godine u Novom Sadu. Na skupu su učestvovali predstavnici iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

U subotu 5. oktobra 2013. godine održan je radni deo sastanka u sali hotela "Centar" u Novom Sadu na kome su učestvovali predstavnici svih komora članica Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju: ispred Inženjerske komore Srbije učestvovali su Milovan Glavonjić, predsednik, prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine, Goran Vukobratović, predsednik Komisije za međunarodnu saradnju, mr Radoslav Lekić, član Upravnog odbora, Ana Krakovski Nađ i prof. dr Maja Todorović, članovi Komisije za međunarodnu saradnju, Ivana Magdelinić, v.d. sekretara Inženjerske komore Srbije, Ana Ždero, stručni saradnik za pravne poslove i mr Milana Milović, saradnik za poslove informisanja. Iz Inženirske zbornice Slovenije prisustovali su Črtomir Remec, predsednik i Andrej Povščić, predsednik Komisije sa proveru ispunjenosti uslova za upis u imenik Inženirske zbornice Slovenije. Zatim, Ljubo Dušanov Stjepčević, predsednik Strukovne komore arhitekata i član Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore i Svetislav Popović, generalni sekretar Inženjerske komore Crne Gore. Iz Komore ovlašćenih arhitekata i inženjera Makedonije bili su prisutni Blaško Dimitrov, predsednik i prof. dr Mile Dimitrovski, rukovodilac odeljenja Mašinskih inženera. A iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva bili su prisutni Zvonimir Sever, predsednik, dr.sc Mirko Orešković, koordinator za međunarodnu saradnju, Ivan Paska i Željko Sokolić, predsednik i član Komisije za međunarodnu saradnju.

Predstavnici skupa utvrdili su listu prioriteta, odnosno listu projekata Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju. U pitanju su sledeći projekti: Harmonizacija zakona i prava, Unapređenje postupaka javnih nabavki sa ciljem donošenja smernica za javne nabavke inženjerskih usluga, Unapređenje interesa, Priznavanje obrazovanja, Vrednost usluge i Odnos kvaliteta i tržišne vrednosti ponuđene i izvršene inženjerske usluge. Projekat - odnos kvaliteta i tržišne vrednosti ponuđene i izvršene inženjerske usluge, biće predstavljen u Briselu u novembru 2013. godine, od strane Mirka Oreškovića, Ivana Paske i Črtomira Remeca.

Povodom obaveznog permanentnog obrazovanja inženjera u članicama Evropskog saveta inženjerskih komora - CONTINUING PROFESSIONAL DEVELOPMENT (CPD), učesnici su zauzeli jedinstven stav koji se ogleda u potrebi uključivanja svih komora članica Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju u sprovođenju ovog za struku veoma važnog projekta.

Vezano za sprovedenu regionalnu Anketu koja se odnosila na odnos obrazovanja i prakse, Milovan Glavonjić, predsednik Inženjerske komore Srbije, je upoznao prisutne sa rezultatima Ankete sprovedene među članstvom Inženjerske komore Srbije, nakon čega je dogovoreno da će i ostale komore članice u narednom periodu sprovesti tu anketu.

Na sastanku je prihvaćen predlog Komore ovlašćenih arhitekata i inženjera Makedonije o uključivanju Komore inženjera u investicionom projektovanju Bugarske u punopravno članstvo Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju.

Sledeća sednica Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju održaće se krajem aprila 2014. godine u Skoplju ili na Ohridu.

 
 
 
   
01. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura