:: Naslovna strana > Vesti > Održan prvi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore, po preporuci Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC)
 
04.03.2014.
Održan prvi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore, po preporuci Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC)
 

U subotu, 15. februara 2014. godine, u prostorijama Inženjerske komore Srbije u Beogradu, održan je prvi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore, po preporuci Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC). Profesionalno usavršavanje inženjera, koje se sprovodi po preporuci Evropskog saveta inženjerskih komora, ima za cilj kontinuirano obrazovanje članova komora koje su članice ECEC-a. Inženjeri će kroz sticanje najsavremenijih znanja, upoznavanja sa savremenim tehnikama i aktuelnim odredbama i direktivama, povećati svoju konkuretnost na domaćem, ali i inostranim tržištima. Najeminentniji stručnjaci iz Evrope će sprovoditi obuke i predavanja. Prisustvo na predavanjima će biti bodovano. Ovi bodovi će u narednom periodu biti evidentirani u okviru Evropske profesionalne kartice koja će omogućiti slobodno kretanje i zapošljavanje svih inženjera, članova komora koje pripadaju Evropskom savetu inženjerskih komora (ECEC) u EU.

Sastanku su pored predsednika radne grupe i potpredsednika Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC) prof. dr Dragoslava Šumarca, prisustvovali i delegati gotovo svih komora članica ECEC-a: potpredsednika Evropskog saveta inženjerskih komora Hansjörg HL. Letzner iz Italijanske komore, dr Željko Vukelić iz Slovenačke komore, dr Alois Materna iz Češke komore, dr Mile Dimitrovski i Dimče Atanasovski iz Makedonske komore, dr Duško Lučić iz Crnogorske komore, Astrid Nageler-Reidlinger iz Austrijske komore, dr Michal Minar iz Slovačke komore i dr Stefan Kinarev iz Bugarske komore. Na sastanku su bili prisutni i predsednik Inženjerske komore Srbije Milovan Glavonjić, potpredsednik Upravnog odbora Komore Gligor Obrenović i predsednik Komisije za permanentno usavršavanje članova Inženjerske komore Srbije, prof. dr Ratko Salatić. Predsednik Inženjerske komore Srbije, Milovan Glavonjić, pozdravio je prisutne i održao kraću prezentaciju o radu Komore.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), koji će u narednom periodu pružati podršku ovom programu.