Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Raspisani izbori za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova
 
03.09.2012.
Raspisani izbori za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova
  Na osnovu člana 59. Statuta Inženjerske komore Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 88/05 i 16/09) i člana 18. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, br. 02-300-318/1-2. od 20.02.2012.g., Upravni odbor Inženjerske komore Srbije doneo je Odluku o raspisivanju izbora za predsednike podsekcija br. 1993/1-6. od 31.08.2012. godine.

U skladu sa Odlukom Upravnog odbora o raspisivanju izbora za predsednike podsekcija, Izvršni odbor Matične sekcije projektanata, odnosno Izvršni odbor Matične sekcije izvođača radova doneo je Odluku o sprovođenju izbora za predsednike podsekcija. Izvršni odbor Matične sekcije projektanata, odnosno Izvršni odbor Matične sekcije izvođača radova doneo je i Odluku o imenovanju Izborne komisije.

Izvršni odbor Matične sekcije projektanata, odnosno Izvršni odbor matične sekcije izvođača radova, doneo je Odluku o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor predsednika podsekcija.
Postupak predlaganja kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnim sekcijama sprovešće se u vremenu od 24. septembra do 15. oktobra 2012. godine. Izborna komisija će do 24. oktobra 2012. godine utvrditi konačnu listu kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnim sekcijama.

Izvršni odbor Matične sekcije projektanata, odnosno Izvršni odbor matične sekcije izvođača radova, doneo je Odluku o rokovima za sprovođenje glasačkog postupka za izbor predsednika podsekcija.
Glasački postupak za izbor predsednika podsekcija u Matičnim sekcijama sprovešće se u vremenu od 25. oktobra do 23. novembra 2012. godine. Izborna komisija će do 23. novembra 2012. godine podneti Izveštaj o utvrđivanju rezultata glasanja za izbor predsednika podsekcija.

Pravo da bude kandidovan, da bira i bude biran za predsednika podsekcije ima svaki član Komore u okviru matične sekcije, odnosno podsekcije čiji je član. Član Komore može biti biran za predsednika podsekcije samo ispred jedne matične sekcije. Članu Komore kome miruju prava i obaveze po osnovu člana 74. Statuta Komore, miruju i prava da kandiduje i da bude kandidovan, da bira i bude biran. Za predsednika podsekcije može biti izabran samo član Komore kome nije izrečena mera bezbednosti iz člana 37. Statuta Komore.

Predsednika podsekcije biraju članovi podsekcije. Predsednik podsekcije je lice koje predstavlja podsekciju na teritoriji cele Republike. Predsednik podsekcije je član Izvršnog odbora po položaju. Predsednik podsekcije ne može istovremeno obavljati funkciju predsednika regionalnog odbora podsekcije. Mandat predsednika podsekcije traje četiri godine i može biti biran najviše dva puta uzastopno.

O svim sledećim fazama izbornog postupka bićete blagovremeno obavešteni putem sajta Komore i elektronskom poštom.

VAŽNE INFORMACIJE:

23.11.2012. - Izvršni odbor Matične sekcije projektanata i izvršni odbor Matične sekcije izvođača radova, su na 34. redovnim sednicama održanim 23.11.2012. u skladu sa članom 39. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, na osnovu izveštaja izbornih komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata, odnosno Matičnoj sekciji izvođača radova, objavile konačne rezultate izbora za predsednike podsekcija.

Konačne rezultate izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.

Konačne rezultate izbora za predsednike podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.
16.11.2012. - Izborna komisije za sprovođenje izbora za predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova je dana 16.11.2012. godine, na osnovu primljenih glasačkih listića, utvrdila preliminarne rezultate izbora u Matičnoj sekciji projektanata, odnosno u Matičnoj sekciji izvođača radova.

Obrađeno je ukupno 4946 glasačkih listića. Izborne komisije su konstatovala da je 4578 glasačka listića dostavljeno u svema premu Pravilniku o načinu organizovanja podsekcija. Ukupan broj glasačkih listića koji su dostavljeni u roku, a za koje je u skladu sa Pravilnikom utvrđeno da su nevažeći je 368. Ukupan broj neobrađenih koverata sa glasačkim listićima koji nisu dostavljeni u predviđenom roku je 144.

Preliminarne rezultate izbora u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.

Preliminarne rezultate izbora u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.

Rok za podnošenje prigovora na nepravilnosti u toku izbornog postupak je od 19. do 22. novembra 2012. godine.
Na osnovu člana 41. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, prigovor se podnosi pisanim putem u pisarnici Komore, uz otisak ličnog pečata člana Komore, navođenjem broja licence i svojeručnim potpisom podnosioca.
02.11.2012. - Izvršni odbori Matične sekcije projektanata i Matične sekcije izvođača radova, dana 02.11.2012. godine, doneli su, van sednice, odluke o izmeni odluka o rokovima za sprovođenje glasačkog postupka.

Odluke možete preuzeti ovde.

Novi rok za podnošenje zahteva za izdavanje duplikata glasačkih listića je 08.11.2012. godine do 16 časova.
Članovi Komore mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u Sekretarijatu Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija.

30.10.2012. Izborne komisije su na sednici održanoj 22.10.2012. godine donele odluku na osnovu koje je utvrđen rok za podnošenje zahteva za izdavanje duplikata glasačkih listića za izbor predsednika podsekcija zaključno sa 05.11.2012. godine do 16 časova.
Članovi Komore mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u Sekretarijatu Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija.

Obrazac zahteva za izdavanje duplikata glasačkog listića možete preuzeti ovde.
22.10.2012. - Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija Matične sekcije projektanata i Izborna komisija za sprovođenje izbora za predsednike podsekcija Matične sekcije izvođača radova, na drugoj zajedničkoj sednici, održanoj dana 22.10.2012. godine utvrdila je konačnu listu kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Konačne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Konačne liste kandidata za izbor predsednika podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

Odluku o raspisivanju izbora za predsednike podsekcija možete preuzeti ovde.

Odluke o sprovođenju izbora za predsednike podsekcija možete preuzeti ovde.

Odluke o imenovanju Izbornih komisija možete preuzeti ovde.

Odluke o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor predsednika podsekcija podsekcija možete preuzeti ovde.

Odluke o rokovima za sprovođenje glasačkog postupka za izbor predsednika podsekcija možete preuzeti ovde.

Pravilnik o načinu organizovanja podsekcija možete preuzeti ovde.

Odluke o zaključenju biračkog spiska koje su 07.09.2012. godine doneli predsednici Izvršnih odbora matičnih sekcija projektanata i izvođača radova možete preuzeti ovde.

Biračke spiskove koje su 07.09.2012. godine zaključili predsednici Izvršnih odbora matičnih sekcija projektanata i izvođača radova možete preuzeti ovde.

Izborna komisija je dana 13.09.2012. godine, van sednice, elektronskim putem, zaključila birački spisak. Konačan birački spisak možete preuzeti ovde.

 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (26)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura