Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti >Izbori za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije - VAŽNE INFORMACIJE
 
03.09.2012.
Izbori za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije - VAŽNE INFORMACIJE
  Na osnovu člana 43. Statuta Inženjerske komore Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 88/05 i 16/09) i člana 22. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije, br. 2810/1-3 od 26.12.2011.g., predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, 03. septembra 2012. godine doneo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije. Ovom Odlukom imenovana je i Izborna komisija, koja će sprovesti izbore. Članovima Skupštine sadašnjeg saziva ističe mandat 03. decembra 2012.g. Izbori za nove članove Skupštine Komore sprovešće se u periodu od 24. septembra do 14. novembra 2012. godine. Prema kriterijumima određenim Pravilnikom o izboru članova Skupštine Komore, u Skupštinu Komore od ukupno 120 članova, matične sekcije biraju sledeći broj članova: matična sekcija planera - 5 članova, matična sekcija urbanista - 8 članova, matična sekcija projektanata - 57 članova i matična sekcija izvođača radova - 50 članova.

Pravo da kandiduje i da bude kandidovan, da bira i bude biran za člana Skupštine Komore ima svaki član Komore u okviru matične sekcije čiji je član i u okviru svoje izborne jedinice, ukoliko je u skladu sa kriterijumom zastupljenosti utvrđen određeni broj mandata za tu izbornu jedinicu. Član Komore može biti biran za člana Skupštine Komore samo ispred jedne matične sekcije. Član Komore kome miruju prava i obaveze po osnovu člana 74. Statuta Komore, miruje i pravo da kandiduje i da bude kandidovan, da bira i da bude biran. Za člana Skupštine Komore može biti izabran samo član Komore kome nije izrečena mera bezbednosti iz člana 37. Statuta Komore. Član Komore ne može biti biran ukoliko je dva puta uzastopno izabran u Skupštinu Komore. Članovi Komore ne mogu biti izabrani u Skupštinu Komore ukoliko istovremeno obavljaju funkciju sudija Suda časti.

VAŽNE INFORMACIJE:


23.11.2012. - Izborna komisija je na 11. redovnoj sednici održanoj dana 23.11.2012. godine, donela odluku o objavljivanju konačnih rezultata glasanja za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Konačne rezultate glasanja za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije možete preuzeti ovde.

Izborna komisija je na osnovu konačnih rezultata sačinila listu izabranih članova Skupštine koju je zajedno sa Izveštajem o sprovedenim izborima dostavila Skupštini.

Izveštaj o sprovedenim izborima možete preuzeti ovde.

Klikni za uvećanje

Izborna komisija

16.11.2012. - Izborna komisija za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije je dana 16.11.2012. godine, na osnovu primljenih glasačkih listića utvrdila preliminarne rezultate izbora.

Obrađeno je ukupno 5372 pristigle koverte sa glasačkim listićima. Komisija je konstatovala da je 5095 koverata sa glasačkim listićima dostavljeno u svema premu Pravilniku o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije. Ukupan broj glasačkih listića za izbor članova Skupštine koji su dostavljeni u roku, a za koje je u skladu sa Pravilnikom utvrđeno da su nevažeći je 277. Ukupan broj neobrađenih koverata sa glasačkim listićima koje nisu dostavljene u predviđenom roku je 144.

Preliminarne rezultate izbora možete preuzeti ovde.

Rok za podnošenje prigovora na nepravilnosti u toku izbornog postupka je od 19. do 22. novembra 2012. godine.
Na osnovu člana 65. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije, prigovor se podnosi pisanim putem u pisarnici Komore uz otisak ličnog pečata člana Komore, navođenjem broja licence i svojeručnim potpisom podnosioca.
02.11.2012. - PRODUŽENI ROKOVI GLASANJA ZA ČLANOVE SKUPŠTINE INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE
Dana 02. novembra 2012. godine, Izborna komisija donela je odluku o produženju rokova za sprovođenje glasanja za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Novi rokovi za sprovođenje glasanja su:
08.11.2012. Krajnji rok za slanje glasačkih listića poštom
13.11.2012. Krajnji rok za neposrednu predaju glasačkih listića u Sekretarijatu Komore ili u regionalnim kancelarijama Komore
13 - 17.11.2012. Utvrđivanje konačnog broja glasova i objavljivanje preliminarnih rezultata glasanja
19 - 22.11.2012. Rok za podnošenje prigovora na nepravilnosti u toku izbornog postupka
23.11.2012. Donošenje odluka po prigovorima na nepravilnosti u toku izbornog postupka i objavljivanje konačnih rezultata glasanja


Novi rok za podnošenje zahteva za izdavanje duplikata glasačkih listića za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije je 08.11.2012. godine do 16 časova.
Članovi Komore mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u Sekretarijatu Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija.

Obrazac zahteva za izdavanje duplikata glasačkog listića za izbor članova Skupštine možete preuzeti ovde.
Obrazac zahteva za izdavanje duplikata glasačkog listića za izbor predsednika podsekcija možete preuzeti ovde.

30.10.2012. Glasački listići za izbor članova Skupštine Komore kao i za izbor predsednika podsekcija poslati su 29.10.2012. godine putem pošte, u istoj koverti, svim članovima Komore koji se nalaze na zaključenom biračkom spisku, na adrese prema evidenciji Sekretarijata Komore.

Popunjeni glasački listići za izbor članova Skupštine Komore kao i listići za izbor predsednika podsekcija mogu se predati na jedan od sledećih načina:

- putem pošte - listići za izbor članova Skupštine kao i za izbor predsednika podsekcija šalju se zajedno u zatvorenoj koverti sa plaćenim odgovorom koja se dobija uz listiće, najkasnije do 05.11.2012. godine;

- neposrednom predajom - glasački listići u zatvorenoj koverti mogu se predati i u pisarnici Komore u Beogradu ili u nekoj od regionalnih kancelarija, najkasnije do 08.11.2012. godine do 16 časova.

SVAKI ČLAN KOMORE GLASA ISKLJUČIVO NA LISTIĆU KOJI JE NJEMU NAMENJEN, NA OSNOVU JEDINSTVENOG BROJA KOJI SE NALAZI ODŠTAMPAN NA SAMOM LISTIĆU UZ BAR KOD.

Glasački listići treba da budu čitko popunjeni hemijskom olovkom i overeni ličnim pečatom.

Izborna komisija je na sednici održanoj 30.10.2012. godine donela odluku na osnovu koje je utvrđen rok za podnošenje zahteva za izdavanje duplikata glasačkih listića za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije zaključno sa 05.11.2012. godine do 16 časova.
Članovi Komore mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u Sekretarijatu Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija.

Obrazac zahteva za izdavanje duplikata glasačkog listića za izbor članova Skupštine možete preuzeti ovde.
Obrazac zahteva za izdavanje duplikata glasačkog listića za izbor predsednika podsekcija možete preuzeti ovde.

25.10.2012. - Lične biografije kandidata za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije možete pogledati ovde.
24.10.2012. - Objavljena konačna izborna lista za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Konačnu izbornu listu možete preuzeti ovde

Na osnovu člana 48. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije, kandidati za izbor za članova Skupštine Komore imaju pravo postavljanja svoje lične biografije na Internet prezentaciji Komore u okviru objavljenih konačnih izbornih lista.
Kandidat koji želi da postavi ličnu biografiju na Internet prezentaciji Komore istu može poslati na sledeću adresu branko.markovic@ingkomora.rs
Biografija mora biti sadržana u jednom fajlu u PDF formatu.
19.10.2012. - Izborna komisija je na sedmoj redovnoj sednici održanoj dana 19.10.2012. utvrdila preliminarnu izbornu listu za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Rok za podnošenje prigovora na kandidacioni postupak je od 19. do 22. oktobra 2012. godine
Na osnovu člana 65 Pravilnika o izboru članova SKupštine Inženjerske komore Srbije, prigovor se podnosi pisanim putem u pisarnici Komore uz otisak ličnog pečata člana Komore, navođenjem broja licence i svojeručnim potpisom podnosioca.
15.10.2012. - Obrazac izjave o prihvatanju kandidature za članove Skupštine Komore možete preuzeti ovde ovde.

Obrazac izjave o prihvatanju kandidature
za članove Skupštine Komore koji su predloženi u okviru više sekcija možete preuzeti ovde.

Rok za prihvatanje kandidatura za izbor članova Skupštine Komore je tri dana i ističe 16.10.2012. godine.
13.10.2012. - Izborna komisija za izbor članova Skupštine Komore je na sednici održanoj dana 13.10.2012. godine, na osnovu primljenih kandidacionih listića utvrdila rezultate kandidacionog postupka.
Obrađeno je ukupno 2023 kandidaciona listića. Komisija je konstatovala da je 1858 listića dostavljeno u svema premu Pravilniku o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije. Ukupan broj kandidacionih listića koji su dostavljeni u roku, a za koje je u skladu sa Pravilnikom utvrđeno da su nevažeći je 165. Ukupan broj neobrađenih kandidacionih listića koji nisu dostavljeni u predviđenom roku je 163.

Rezultate kandidacionog postupka možete pogledati ovde.

Rok za prihvatanje kandidatura za izbor članova Skupštine Komore je tri dana i ističe 16.10.2012. godine.

Izjava o prihvatanju kandidature, koja je poslata svim kandidatima putem email-a, predaje se potpisana i overena ličnim pečatom člana Komore na sledeći način:
- neposredno u Sekretarijatu Komore u Beogradu ili u regionalnim kancelarijama Komore;
- putem elektronske pošte na sledeću adresu: branko.markovic@ingkomora.rs (u ovom slučaju original izjave dostavlja se poštom ili se predaje neposredno u Sekretarijatu Komore najkasnije do 18.10.2012. /.

Izborna komisija za izbor članova Skupštine Komore će 19.10.2012. godine objaviti preliminarne izborne liste
04.10.2012. - Podsećamo sve članove Komore da je 04. oktobar 2012. godine poslednji dan za slanje kandidacionih listića poštom u koverti sa plaćenim odgovorom koja je stigla uz listić.
Kandidacioni listići se mogu predati i neposredno u sekretarijatu Komore ili u regionalnim kancelarijama Komore zaključno sa 8. oktobrom 2012. godine.
28.09.2012. - Izborna komisija je na sednici održanoj 28.09.2012. godine donela odluku na osnovu koje je produžen rok za podnošenje zahteva za izdavanje duplikata kandidacionih listića za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije zaključno sa 02.10.2012. godine do 16 časova.
Članovi Komore mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u Sekretarijatu Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija.

Obrazac zahteva za izdavanje duplikata kandidacionog listića možete preuzeti ovde.
26.09.2012. - U skladu sa odlukom Izborne komisije, članovi Komore koji nisu primili kandidacioni listić, mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u Sekretarijatu Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija zaključno sa 28.09.2012. godine.
Izborna Komisija će nakon isteka tog roka razmatrati sve zahteve za izdavanje duplikata kandidacionih listića, a podnosioci zahteva će blagovremeno biti obavešteni o odluci Komisije.

26.09.2012. - Uputstvo za popunjavanje kandidacionih listića:
Pravo kandidovanja član Komore ostvaruje za svaku matičnu sekciju kojoj pripada.
Član Komore može kandidovati članove svih struka sekcija kojima pripada sa svoje izborne jedinice.
Kandidacioni listić čitko popuniti hemijskom olovkom, overiti ličnim pečatom, i poslati u zatvorenoj koverti sa plaćenim odgovorom koji je stigao uz listić.
Kandidacioni listić u zatvorenoj koverti sa plaćenim odgovorom treba poslati poštom najkasnije do 4.10.2012. a listić treba da stigne u Komoru najkasnije do 8.10.2012.
Kandidacioni listić u zatvorenoj koverti član Komore može predati i u pisarnici Komore u Beogradu ili u nekoj od regionalnih kancelarija najkasnije do 8.10.2012.

25.09.2012. - Važna napomena:
Prema Pravilniku o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije (član 40), nevažeći kandidacioni listići su:
- nepopunjen kandidacioni listić,
- kandidacioni listić koji nije na originalnom papiru,
- kandidacioni listić koji je popunjen tako da se ne može utvrditi koji je kandidat predložen,
- kandidacioni listić koji nije potpisan od strane člana Komore koji kandiduje,
- kandidacioni listić koji nije overen ili nije overen odgovarajućim pečatom člana Komore koji kandiduje,
- kandidacioni listić koji nije popunjen u skladu sa napomenama za pravilno popunjavanje kandidacionog listića,
- kandidacioni listić popunjen grafitnom olovkom,
- kandidacioni listić koji nije popunjen u skladu sa članom 32. ovog Pravilnika
U slučaju da su Komori vraćeni i original i duplikat kandidacionog listića oba se smatraju nevažećim.

24.09.2012. - Kandidacioni listići poslati putem pošte svim članovima Komore. Kandidacioni listići su poslati svim članovima Komore koji se nalaze na zaključenom biračkom spisku, na adrese prema evidenciji Sekretarijata Komore.


Spisak članova Skupštine Komore sa dva uzastopna mandata možete preuzeti ovde.

Odluku o raspisivanju izbora za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije možete preuzeti ovde.

Izmenu Odluke raspisivanju izbora za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije broj 2083 od 07.09.2012.godine možete preuzeti ovde.

Izmenu Odluke raspisivanju izbora za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije broj 3419 od 02.11.2012. godine možete preuzeti ovde.

Postupak utvrđivanja raspodele mandata u Skupštini Inženjerske komore Srbije po matičnim sekcijama, regionalnom i strukovnom principu, izrađen od strane Sekretarijata Inženjerske komore Srbije na dan raspisivanja izbora ovde

Pravilnik o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije možete preuzeti ovde.

Odluku o zaključenju biračkog spiska broj: 2084. od 07.09.2012. godine koju je doneo predsednik Inženjerske komore Srbije možete preuzeti ovde.

Birački spisak za izbore članova Skupštine Inženjerske komore Srbije koji je zaključen 07.09.2012. godine odlukom predsednika Inženjerske komore Srbije broj: 2084. možete preuzeti ovde.

Izborna komisija je na drugoj redovnoj sednici, održanoj dana 13.09.2012. godine, zaključila birački spisak. Konačan birački spisak možete preuzeti ovde.

Rokove za sprovođenje izbornih radnji možete preuzeti ovde

Odgovor Izborne komisije na pitanja koja je postavio član Komore Slobodan Pejković možete preuzeti ovde.

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura