Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Prezentacija danskog arhitekte i urbanistie Jana Gela, stručnjaka za javni prostor gradova
 
02.02.2009.
Prezentacija danskog arhitekte i urbanistie Jana Gela, stručnjaka za javni prostor gradova
  Kompanija "Luka Beograd", u saradnji sa Urbanističkim zavodom Beograda i Inženjerskom komorom Srbije - Matična sekcija urbanista, organizuju prezentaciju gospodina Jan Gela, svetskog arhitekte i urbaniste - stručnjaka za javne prostore gradova.
U četvrtak, 05. februara 2009. godine u Beogradu
Savez inženjera i tehničara Srbije
Kneza Miloša 9, III sprat
Početak: 16,30 časova

Gostovanje gospodina Gela u Beogradu organizovala je kompanija "Luka Beograd" u sklopu aktivnosti na izradi studije javnog prostora u okviru velike studije transformacije zone dunavskog priobalja. Gospodin Gel će učesnicima skupa predstaviti svoj dosadašnji rad i iskustva velikih svetskih gradova kao i njihovu viziju dunavskog priobalja iz aspekta podizanja kvaliteta javnog prostora grada Beograda.

Jan Gel učestvuje u projektima širom sveta i bavi se konsaltingom u izradi strategija razvoja gradova držeći se ubeđenja "Prvo život, pa prostori, pa tek onda zgrade - nikako obrnuto". Bio je angažovan od strane mnogih gradskih uprava među kojima su Kopenhagen, Stokholm, Getenburg, Malme, Oslo, Bergen, Rejkjavik, Helsinki, Edinburg, Belfast, Brisel, Brno, Amsterdam, Montreal, Kembridž, New York, Singapur, Sidnej, Melburn, Pert, Cirih.

Gospodin Gel je profesor na školi arhitekture Kraljevske danske akademije lepih umetnosti u Kopenhagenu. Osnivač je konsultantske kuće Gehl Architects, koja neguje viziju kreiranja boljih gradova. Ovaj studio nastoji da kreira gradove koji su životni, zdravi, raznoliki, izdržljivi i sigurni. Zaposleni u ovom studiju veruju da je dobar grad samo onaj pri čijem se uređenju obraća pažnja na potrebe stanovnika, i slede Gelovu viziju da je "Samo ona arhitektura koja razmatra ljudske razmere uspešna arhitektura."

O ovom stručnjaku je 2000. godine snimljen i film "Gradovi za Ljude" (Cities for People), u produkciji Danskog filmskog instituta. Pored mnogobrojnih projekata, gostuje kao predavač na mnogim svetskim univerzitetima, kao što je Berkley, u Kaliforniji, na unverzitetima Drezdena, Toronta, Melburna, i na meksičkom univerzitetu u Guadalahari. Dobitnik je mnogih priznanja, nagrada i ordena. Među njima je nagrada Sir Patrick Abercrombie - za doprinos gradskom planiranju i teritorijalnom razvoju Edinburga, EDRA / Places Research Award, Dalicarlika - nagrada za planiranje javnog prostora Švedske, Australia Planning Award, Australia Urban Design Award - za grad Melburn. Jan Gel u svom opusu poseduje i mnogobrojna priznanja i ordenja, kao što su N.L.Hoyen - medalja za doprinos u istrazivanju i edukaciji u umetnosti, orden Međunarodnog instituta arhitekata Velike Britanije, priznanje Počasog instituta arhitekata Amerike, kao i orden Cavaliere dell' Ordine - Republike Italije.

Materijal prezentacije gospodina Jana Gela, možete pruzeti ovde.

Napomena:
Broj mesta je ograničen - prvih 70 članova Matične sekcije urbanista koji se prijave mogu da prisustvuju prezentaciji.

Članovi Komore mogu da se prijave na mail: ivana.lazin@ingkomora.rs, osoba za kontakt: Ivana Lazin, telefon 011 32 48 585.

 
 
 
   
08. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura