Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Specijalističke akademske studije "EDUCATE - Postgraduate Cource in Water Resources in Environmental Management"
 
01.06.2011.
Specijalističke akademske studije "EDUCATE - Postgraduate Cource in Water Resources in Environmental Management"
  Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu u okviru svojih aktivnosti organizuje specijalističke akademske studije pod nazivom "EDUCATE - Postgraduate Course in Water Resources in Environmenal Management".
EDUCATE je prvi program studija na daljinu akreditovan u Srbiji od strane Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Sveobuhvatni cilj ovih specijalističkih akademskih studija je da podrži međunarodnu regionalnu saradnju u oblasti vodoprivrede i zaštite životne sredine. Ovaj cilj se postiže kroz obrazovanje stručnjaka iz nekoliko zemalja iz regiona koji će postati kompetentni stručnjaci i biti spremni da na profesionalan način obavljaju svoj posao i preuzimaju vodeće pozicije u oblastima kojima se bave.

Predlog za formiranje specijalističkih akademskih studija je proistekao iz višegodišnje saradnje nekoliko evropskih univerziteta i institucija na projektu EDUCATE, u oviru INTERREG III B CADSES Programme, koji je iniciran u okviru UNESCO programa rekonstrukcije naučne saradnje u jugoistočnoj Evropi. Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu je jedan od partnera u ovom naučno-nastavnom projektu, dok su ostali partneri: Nacionalni tehnički univerzitet u Atini (NTUA) - Građevinski fakultet i Tehnološki fakultet, Univerzitet u Ljubljani - Građevinski i geodetski fakultet, Tehnički građevinski fakultet Bukurešt - Hidrotehnički fakultet i IRTCUD - Međunarodni centar za istraživanje i obuku u urbanom odvodnjavanju, pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Ove studije direktno doprinose razvoju održivih rešenja u oblasti zaštite životne sredine učeći studente strategijama koje podrazumevaju prostorni razvoj i njegove komponente u smislu održivosti. Pored akademskog rada, studenti su uključeni u istraživački rad, razvijaju komunikaciju i druge profesionalne veštine, uče da se orijentišu u mreži Evropskih akademskih institucija i što doprinosi tačnijem definisanju njihovih profesionalnih ciljeva i strategija.

Osnovni inovativni element ovih specijalističkih akademskih studija je tzv. e-learning komponenta. Studije su pripremljene kroz niz kompjuterskih alata za "učenje na daljinu" koji su svi integrisani na zajedničkoj internet platformi. Ovi kompjuterski alati omogućavaju razmenu znanja između nastavnika i studenata kao i studenata među sobom.
Do sada su četiri generacije studenata upisale studije. Prva generacija je upisala studije u decembru 2007. godine i u decembru 2009. godine studenti su odbranili teze.

Nastava za sledeću generaciju će početi u septembru 2011. godine i prijavljivanje kandidata je u toku.
Molimo Vas da se za sve dodatne informacije obratite Ljiljani Janković na tel. 337 02 06 i 321 85 30.

Prospekt specijalističkih akademskih studija možete pogledati ovde.
Plakat specijalističkih akademskih studija možete pogledati ovde.

 
 
 
   
06. decembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura