Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Osiguranje od profesionalne odgovornosti članova Inženjerske komore Srbije u 2022. godini
 
Osiguranje od profesionalne odgovornosti članova Inženjerske komore Srbije
 


PRODUŽENO OSIGURANJE PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI ZA ČLANOVE INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE

ZA ČLANOVE OBEZBEĐENE I DRUGE VRSTE OSIGURANJA SA POPUSTOM

Poštovani članovi Komore,

Inženjerska komora Srbije je četrnaestu godinu zaredom potpisala polisu osiguranja profesionalne odgovornosti, za sve članove Inženjerske komore Srbije koji uredno plaćaju članarinu i inženjere koji u toku perioda osiguranja steknu svojstvo člana Komore i izmire članarinu.

Od 1. 2. 2023. do 1. 2. 2024. godine, članovi Inženjerske komore Srbije osigurani su od profesionalne odgovornosti po svim štetnim događajima.

Maksimalna suma za osiguranje po osiguraniku i štetnom događaju iznosi 20.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije. Važno je napomenuti, da osiguranici (članovi Komore) ne učestvuju u novčanom iznosu u štetnom događaju.

Podsećamo vas da je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", broj 9/2020), koji je stupio na snagu 12. februara 2020. godine, propisano da se pravo na upotrebu profesionalnog naziva, odnosno pravo na obavljanje stručnih poslova utvrđenih ovim zakonom i propisima donetim na osnovu ovog zakona, stiče upisom aktivnog statusa u Registar licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera, odnosno u Registar licenciranih izvođača, na osnovu važeće polise osiguranja profesionalne odgovornosti.

Dakle, ukoliko ste član Komore koji je uredno izmirio obavezu plaćanja godišnje članarine, u pomenutim registrima imate status "aktivan" i nije potrebno da dostavljate polisu osiguranja od profesionalne odgovornosti.

Pored obezbeđivanja polise osiguranja profesionalne odgovornosti, Inženjerska komora Srbije je u saradnji sa kompanijom Dunav osiguranje ado Beograd, svojim zainteresovanim članovima omogućila i zaključenje:

  1. Polise osiguranja profesionalne odgovornosti inženjera u svojstvu vlasnika pravnog lica sa 10% popusta na premiju osiguranja;
  2. Individualnog dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za članove, uz mogućnost uključenja članova porodice, sa 10% popusta na premiju osiguranja i
  3. Paketa "Čuvar kuće" koji obezbeđuje osiguravajuće pokriće nastanjenih objekata (kuća i stanova), uključujući ugrađene instalacije i opremu u njima, uz moguće uključenje osiguranja stvari domaćinstva, opšte odgovornosti i osiguranje članova domaćinstva od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) sa 10% popusta na premiju osiguranja

Član Komore koji želi da kupi ove usluge osiguranja, kao dokaz da je član Komore koristi polisu osiguranja profesionalne odgovornosti koju je Komora zaključila sa kompanijom Dunav osiguranje ado Beograd.

Za dodatne usluge osiguranja, kontakt osobe iz kompanije Dunav osiguranje ado Beograd su:

Biljana Ristanović Kopić, zadužena za osiguranje profesionalne odgovornosti inženjera u svojstvu vlasnika pravnog lica i individualno dobrovoljno zdravstveno osiguranje

imejl: biljana.ristanovic-kopic@dunav.com, mobilni telefon: 060/6988-000

Maja Miladinović, zadužena za paket "Čuvar kuće"

imejl: maja.miladinovic@dunav.com, mobilni telefon: 066/8258-960

Smatramo da je realizacija projekta koji se odnosi na obezbeđivanje osiguranja profesionalne odgovornosti i drugih usluga osiguranja od velikog značaja za Komoru i njene članove, ali i naša obaveza da u narednom periodu i dalje radimo i unapređujemo ovaj projekat, a u cilju povećanja kredibiliteta struke i članstva Komore.

Preuzimanje personalizovanog primerka Polise Kompanije Dunav osiguranje a.d.o, kao i Uslova za osiguranje profesionalne odgovornosti inženjera, možete izvršiti prijavom na portal ovde.

   
06. jun 2023.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (21)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

iksmobnet


hram
 
Literatura