Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41
 ◊ Glasnik broj 42
 ◊ Glasnik broj 43
 ◊ Glasnik broj 44
 ◊ Glasnik broj 45
 ◊ Glasnik broj 46
 ◊ Glasnik broj 47
 ◊ Glasnik broj 48

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 12 >-Razno - Nova neimarska matrica
 
RAZNO
Odštampaj
 
24. Međunarodni sajam građevinarstva Novi Sad, 4-8. novembar 2008.

Nova neimarska matrica
- Radoš Dragutinović -
 
Ove godine, 24. međunarodni sajam građevinarstva ima novi termin od 4. do 8. novembra. Duže od dve decenije, ovaj specijalistički sajam bio je "u paru" sa Salonom nameštaja "Ambijenta" i početkom proleća. Sada se "prebacio" u "zreli", jesenji termin.
U novom terminu i sa novom snagom, Međunarodni sajam građevinarstva ima široku neimarsku matricu u koju su se smestile investicije, energetika, elektronika i telekomunikacije, logistika i transport. Želja organizatora, Novosadskog sajma, jeste da spoji domaće i strane investitore i građevinske kompanije, i da im u ambijentu sajamskog nastupa, omogući uspostavljanje "mosta" saradnje u novim projektima.
Interesovanje građevinskih firmi, stručnjaka, ali i široke publike, do sada je, u prolećnom terminu, bilo na zavidnom nivou, ali očekuje se da će u ovom poznom, jesenjem terminu, Sajam građevinarstva imati još veći odjek, jer je to vreme kada se pripremaju projekti za narednu godinu i planovi za sticanje šire tržišne afirmacije.
Na Sajmu građevinarstva u Novom Sadu, projektanti i građevinari imaće prilike za susrete s lokalnim samoupravama, jer se održava u isto vreme sa sajmovima investicija, energetike, elektronike i telekomunikacija, logistike i transporta. Sajam je idealno mesto za upoznavanje s investicionim projektima, kao i za prezentacije već izgrađenih objekata i za predstavljanje i upoznavanje naprednih tehnologija. Sajam građevinarstva u Novom Sadu je jedini sajam ovog tipa u regionu, a da se održava u jesenjem terminu i prati svetske trendove istorodnih sajmova u Hanoveru, Lajpcigu, Parizu, Birmingemu, Londonu i Bolonji.
Posetioci će imati priliku da vide na stotine proizvoda i to u 20-ak robnih grupa: građevinski materijali (beton, drvo, opeka, crep, krovni pokrivači, blokovi, podne i zidne obloge, fert gredice), građevinske mašine, mašine za obradu drveta, kamena i ručni alati, konstrukcije i profili, izolacioni matrijali (hidro, termo i zvuk), antikorozivna i protivpožarna zaštita, vodovodne cevi i instalacije, keramičke pločice, sanitarna oprema i armature, električne instalacije i materijali, osvetljenje, građevinska stolarija (parketi, laminati, prozori, vrata), roletne, trakaste zavese, venecijaneri, materijali za završne radove (boje, lakovi, lepkovi, glet mase i aditivi), radijatori, kamini, kaljeve peći, podno grejanje, klimauređaji, dimnjaci i ventilacioni sistemi, staklo i staklene fasade, arhitektonski kamen (mermer, granit), kovana bravarija (kapije, ograde, fontane, bazeni i saune), skele i merdevine, elementi za uređenje građevinskog zemljišta, kompjuterski softver u građevinarstvu i stručna literatura.

1Ambicija ovog sajma jeste da preraste u vodeći sajam nekretnina u regionu jugoistočne Evrope i već za sledeću godinu se planira da se sinhronizavno s nadležnim pokrajinskim i republičkim institucijama i fondovima izvrši snažna promocija potencijala ovog sajma. Cilj su ne samo investitori već i ponuđači projekata u regionu jugoistočne Evrope, koji bi naredne godine nastupili na sajmu u Novom Sadu.

Brojčano stanje članstva 26.marta 2008.
Ukupan broj članova Komore 19.705
Broj izdatih licenci za odgovornog planera 119
Broj izdatih licenci za odgovornog urbanistu 1.055
Broj izdatih licenci za odgovornog projektanta 16.376
Broj izdatih licenci za odgovornog izvođača radova:  
Lica sa visokom stručnom spremom 12.793
Lica sa višom stručnom spremom 1115
Ukupan broj izdatih licenci 31.458

Pročitajte iz oblasti "Razno" i:
  • Značaj građevinarstva u regionalnom razvoju srbije
  • Prevazilaženje zatečenog stanja
  • Sedam skupova, kongresa, sajmova, manifestacija
  • Hlađenje je život
  • <<< Nazad na sadržaj
     
    06. jun 2023.