:: Naslovna strana > Glasnik broj 11 >-Razno - Dosada najveći sajam u Beogradu
 
RAZNO
Odštampaj
 
34. Međunarodni sajam građevinarstva 2008, Beograd, 15 - 19. april

Dosada najveći sajam u Beogradu
 
Nagrađeni na Sajamu građevinarstva 34. Međunarodni sajam građevinarstva, iliti SEEBBE 2008. (South East Europen Belgrade Building Expo) trajao je tek 48 sati, odnosno samo pet dana - od 15. do 19. aprila, dok je 1.079 izlagača i bar 10.000 proizvoda - eksponata iz 31 zemlje videlo 71.000 posetilaca, među kojima i 2.885 članova Inženjerske komore Srbije. Članovi IKS su na 34. Sajam građevinarstva ulazili "na licencu", a Beogradskom sajmu je kasnije uplaćeno 1.298.250 dinara.

"Građevinarstvo 2008" najveća je sajamska manifestacija ikad održana u Beogradu - na oko 38.000 kvadrata "pod krovom" i još toliko na otvorenom prostoru, održano je na stotine promocija i prezentacija, ali je ostvareno i nekoliko miliona kontakata, pre svega poslovnih, ali i onih drugih: prijateljskih, drugarskih, profesionalnih...

Kao i svake godine, najviše uzbuđenja, ali i nervoze, izazvala su nadmetanja u kategoriji proizvoda, odnosno sveukupnog nastupa. Nagrade za proizvode dodeljuje Beogradski sajam ("Nova vizura" i Posebno priznanje), dok Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS) nagrađuje najbolji promotivni nastup.

Dodeljeno je 15 priznanja za proizvode, pet "Novih vizura" i deset Posebnih priznanja; 8 je proizvedeno u Srbiji, što samo govori da se građevinska industrija, u tehnološkom smislu, konsoliduje i oporavlja. Dve "Nove vizure" pripale su domaćim firmama "Simpro" i "Polymit", dok je među Posebnim priznanjima čak 6 proizvoda Made in Serbia. Sajam građevinarstva

"Nova vizura" pripala je sledećim proizvodima: "simprolit" - višenamenski montažno - demontažni sistem gradnje, firme "Simpro" iz Beograda; ugradna kada ojačana eko - poliuretanom, proizvod šabačkog "Polymit-a"; "hidrotop 3 u 1" - toplotno - hidro - zvučna izolacija bugarske kompanije "Izomaks"; kombinovana građevinska mašina "JCB mini CX 4x4" kompanije "JCB" iz Velike Britanije i prirodna prozorska ventilacija belgijske firme "Duco".

Posebna priznanja su dobili: "Potisje Kanjiža" za crep "Saturn", "Peri oplate" za oplatu "Maximo" sa jednostranim ankerovanjem, novobeogradski "ICI" za mobilnu mašinu za navarivanje i razbušivanje "WS 2", FMG "Marko Todorović Matox" iz Paraćina za jednokomponentni lepak "Matox 205 S" za stiropor ploče, "Helios" (Slovenija) za sistem "Heliomix", smederevski "MJN" za poliesterski prelivni bazen "Rrestige", firma "Future" iz Inđije za komarnik "Future Line", beogradski "Tehnix Beo" za separator - odvajač taloga masti i ulja "S 800", kompanija "Adrian AS" (Slovačka) za tamni plinski infra - grejač "AA 22", i "Ducon GmBH" (Nemačka) za mikro ojačan be-ton "Ducon".

Gran pri sa diplomom i statuetom, dar Umetničke livnice "Voždovac" braće Jeremić, UEPS je za najbolji promotivni nastup dodelio dvema kompanijama: "Potisje Kanjiža" i Građevinskom centru "Bazis".

Specijalno priznanje za inovativni pristup promociji proizvoda dobili su "Terra Koevi" i "Polydec", dok je Posebno specijalno priznanje stiglo na adekvatno mesto - u ruke organizatora SEEBBE 2008 - Poslovnici Sajma građevinarstva Beogradskog sajma.

Diploma za uspešan promotivni nastup uručena je "Heliosu Domžale", mladenovačkoj "Keramici", "Univerzumu Kubršnica" iz Aranđelovca i "DF Kraft" iz Beograda.
Brojčano stanje članstva 03.jula 2008.
Ukupan broj članova Komore 19.531
Broj izdatih licenci za odgovornog planera 114
Broj izdatih licenci za odgovornog urbanistu 1.045
Broj izdatih licenci za odgovornog projektanta 16.235
Broj izdatih licenci za odgovornog izvođača radova:  
Lica sa visokom stručnom spremom 12.648
Lica sa višom stručnom spremom 1.078
Ukupan broj izdatih licenci 31.156

Pročitajte iz oblasti "Razno" i:
  • Gran pri za "simprolit" dr Milana Devića
  • "Metalka Majur" - šampion
  • Mileniji i Darku Marušiću nagrada za enterijer
  • <<< Nazad na sadržaj