:: Naslovna strana > Glasnik broj10 > Poslednji pozdrav - Arhitekta Jovan M. Zorić
 
POSLEDNJI POZDRAV
Odštampaj
 
 

Arhitekta Jovan M. Zorić (1949-2008)
- Miroljub Gaon -
 
Jovan M. ZorićArhitekta Jovan M. Zorić, zamenik predsednika Suda časti Inženjerske komore Srbije, preminuo je 23. januara u Novom Sadu, sa napunjenih 58 godina života.

Kao što je i sve ostalo u životu skopčano sa iznenađenjima, saznanje da nas je Jovan M. Zorić, diplomirani inženjer arhitekture, zauvek napustio, zateklo me je u neverici. Za člana Suda časti Jovana je predložila Matična sekcija projektanata Inženjerske komore Srbije. U prvom mandatu, od decembra 2005. godine, izabrao sam ga za zamenika predsednika Suda, a na sednici od decembra 2007. godine - njegov mandat sam produžio za još dve godine. Nažalost, kraj tog mandata nije dočekao. Koliko je odlazak kolege Zorića bio iznenadan, najbolje govori podatak da je 17. januara prihvatio da bude predsednik veća u slučaju čije je ročište bilo zakazano za 6. februar, ali ga je smrt onemogućila, jer ga je na put bez povratka odvela 23. januara.

Jovan M. Zorić rođen je 28. juna 1949. godine u Bečeju. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1974. godine. Bio je vlasnik projektnog biroa "Ardi" iz Novog Sada. Član je Inženjerske komore od 2003. godine i posedovao je dve licence: odgovornog projektanta arhitektonskih projekata uređenja slobodnih prostora i unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije i odgovornog urbaniste za rukovođenje izradom urbanističkih planova i urbanističkih projekata.

Imao sam čast da mi tako moralna, stručna i odgovorna osoba bude najbliži saradnik i duboko sam mu zahvalan na saradnji koju smo imali.

Miroljub Gaon, predsednik Suda časti Inženjerske komore Srbije

<<< Nazad na sadržaj