:: Naslovna strana > Glasnik broj 9 >-Sufinansiranje- Podrška od preko pet miliona dinara
 
SUFINANSIRANJE
Odštampaj
 
Zajednička Komisija projektanata i izvođača radova odobrila 31 projekat

Podrška od preko pet miliona dinara
-Biserka Švarc -
 
Na javni poziv pristiglo 107 zahteva, a Komisija odbacila četiri, sedamnaest je prebačeno za sledeće "izvlačenje", četiri - usmereno Komisiji za permanentno usavršavanje, jedan podržan (nije tražen novac), a pedeset nije prihvaćeno zbog nedostatka sredstava

Biserka Švarc Zajednička komisija projektanata i izvođača radova za sufinansiranje projekata kojim bi se najviše unapredila inženjerska struka i doprinelo rešavanju problema sa kojima se inženjeri susreću u praksi ,dobila je 107 predloga koje je analizirala i potom podržala 29 odsto projekata (tačno 31 projekat), na koje će biti utrošeno 5.038.700 dinara.

Desetočlanu Komisija činilo je po pet predstavnika matične sekcije projektanata (Slobodan Pejković, koordinator, Marija Anđelković, Goran Veličković, Suzana Jovanović i doc. dr Đorđe Lađinović), odnosno, izvođača radova (dr Slobodan Otović, koordinator, Jovan Mitrović, mr Biserka Švarc, Petar Živanović i Darko Vilotijević).

Pre raspisivanja Konkursa za sufinansiranje ("Politika", 14. jul 2007), Komisija je predložila, a IO dveju matičnih sekcija usvojili, jedinstveni Pravilnik kojim su utvrđeni kriterijumi i postupak za sufinansiranje projekata, kao i obaveze primaoca sponzorstva.

Rok za prijavljivanje istekao je 10. septembra 2007, do kada je Komisiji stiglo 107 zahteva, a odlučeno je da se ne razmatraju tri nepotpuna zahteva i jedan koji je stigao sa zakašnjenjem, da bi zatim 103 regularne prijave grupisala prema tematici, odnosno prema strukama na koje se odnose, kako bi ih razmatrala po dva člana Komisije iz odgovarajuće struke. Multidisciplinarne projekte, odnosno projekte koji su se odnosili na više struka, razmatrali su svi članovi Komisije.

Sufinansiranje Sufinansiranje Sufinansiranje

Sedamnaest zahteva, koji su se odnosili na projekte čija je realizacija planirana u 2008, Komisija će razmatrati na sledećem konkursu, četiri projekta su upućena na razmatranje Komisiji za permanentno usavršavanje, odnosno, regionalnim odborima, podržan je jedan projekat za koji nisu tražena finansijska sredstva, a pedeset zahteva je odbijeno zbog nedovoljnih sredstava za sufinansiranje projekata.

Rukovodeći se, pri raspodeli sredstava, principom proporcionalnosti broja članova po podsekcijama, Komisija je jednoglasno odlučila da sredstva u iznosu od 5.038.000 dinara dodeli za sufinansiranje 31 projekta.

U priloženoj tabeli usvojenih zahteva navedeni su nazivi odabranih projekata-aktivnosti, tematska oblast u koju je svaki od njih svrstan, institucija, odnosno lice koje je podnelo zahtev, planirani troškovi, traženi iznosi i, na kraju, sredstva koja je Komisija predložila za svaki od izabranih projekata.
Ovde možeze pogledati predlog komisije za sufinansiranje projekata

<<< Nazad na sadržaj