:: Naslovna strana > Glasnik broj 9 >-Direkcija - Stručna literatura 30 odsto jeftinija
 
DIREKCIJA
Odštampaj
 
Stručna literatura 30 odsto jeftinija
- Miša Angeleski -
 
Misa Angeleski Tokom 2008. godine svi članovi Inženjerske komore Srbije biće u prilici da pri internet kupovini izdanja "Građevinske knjige" ostvare popust od 30 procenata.

Poslovna saradnja Komore i "Građevinske knjige" uspostavljena je u novembru 2007. godine sklapanjem ugovora koji su potpisali gospođa Stana Šehalić, direktorka i glavna i odgovorna urednica "Građevinske knjige", i prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik IKS. Ovim je postignut obostrani interes, s jedne strane kroz promociju svih izdanja ove izdavačke kuće na internet sajtu IKS, a s druge - omogućavanjem značajnog popusta za kupovinu ovih izdanja za sve članove Komore.

"Građevinska knjiga" je specijalizovani izdavač stručne literature namenjene prvenstveno inženjerskom kadru i studentima tehničkih fakulteta. Ova izdavačka kuća u 2008. godini obeležava 60 godina postojanja i za to vreme je ostavila dubok trag u srpskoj stručnoj, preciznije - inženjerskoj izdavačkoj delatnosti. Samo u poslednjih nekoliko godina izdato je preko 200 naslova iz oblasti građevinarstva, arhitekture, elektrotehnike, mašinstva, tehničkih normi i propisa i stručne leksikografije.

Kako će se ostvarivati popust od 30 procenata?

LiteraturaNa sajtu Komore su u vidu elektronskog kataloga predstavljena sva aktuelna izdanja. Tu su naslovi izdanja raspoređeni po oblastima i imenima autora, sa kratkim opisima i cenama. Svaki član Komore koji putem sajta poruči knjigu, ostvaruje navedeni popust u odnosu na maloprodajnu cenu. Popust je moguće ostvariti isključivo popunjavanjem internet narudžbenice do koje se dolazi preko internet adrese www. ingkomora.org.yu/literatura. Sadržaj internet stranice postupno vodi kroz ponuđene oblasti, naslove i opise literature, sve do formulara koji se mora popuniti. Popunjen formular se automatski šalje "Građevinskoj knjizi" koja, kontaktiranjem člana Komore, vrši potvrdu narudžbenice. "Građevinska knjiga" se obavezala da u roku od 10 dana nakon izvršene uplate našeg člana, poštanskim putem isporuči naručene knjige.
Brojčano stanje članstva
Ukupan broj članova Komore 18.757
Broj izdatih licenci za odgovornog planera 113
Broj izdatih licenci za odgovornog urbanistu 1.006
Broj izdatih licenci za odgovornog projektanta 15.544
Broj izdatih licenci za odgovornog izvođača radova:  
Lica sa visokom stručnom spremom 12.051
Lica sa višom stručnom spremom 903
Ukupan broj izdatih licenci 29.617

<<< Nazad na sadržaj