Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 8 > Dan Komore - Da lepi trenuci budu brojniji i češći
 
DAN KOMORE
Odštampaj
 
Zorica Petrović, diplomirani inženjer arhitekture, član Regionalnog odbora Beograd, podsekcija Arhitekture, svoje impresije i utiske o Danu Komore prenosi koleginicama i kolegama koji nisu imali priliku da 14. juna budu u Beogradu

Da lepi trenuci budu brojniji i češći
- Zorica Petrović -
 
Zorica Petrović Ovogodišnji zajednički sastanak članova Regionalnih odbora održan je u terminu obeležavanja četvrte godišnjice Komore. Izuzetnost ovog susreta bila je kako u broju članova koji su se odazvali, tako i u veoma kreativno osmišljenom celodnevnom programu koji je kvalitetno realizovan, na zadovoljstvo skoro 250 prisutnih gostiju iz cele zemlje.

Druženje je počelo na Svetosavskom platou, gde smo se oko podneva okupili, a potom, po planu i programu, nakon osveženja u foajeu Narodne biblioteke, održan je radni deo sastanka, gde smo, kroz kratko usmeno obraćanje zaduženih članova, kao i preko video zapisa, bili informisani o aktuelnim zbivanjima iz prethodnog perioda, ostvarenim rezultatima u radu, kao i o nekim predstojećih zadacima i planovima.

Zatim je usledio drugi, moglo bi se reći stručno-informativni, deo programa, jer je naš grupni obilazak Svetosavskog hrama bio potkrepljen "majstorskom" prezentacijom arhitekte Dragomira Acovića, koji nas je, i kao arhitekta i kao domaćin, podsetio na bitne specifičnosti višedecenijske izgradnje katedralnog hrama, na aktuelne izvođačko-enterijerske radove, ali nas je obavestio i o onome što predstoji da bi se Hram konačno završio!

U svetlu ovih informacija, osećanje sinergije među nama, prisutnim "ljudima od struke", bilo je vrlo posebno, jer je za graditelje, koji profesionalnim opredeljenjem učestvuju u rađanju i životu različitih objekata tokom čitavog svog radnog veka, uvek zadovoljstvo da saznaju nešto više o takvom raritetu kakav je najveći pravoslavni hram ne samo u Srbiji, nego i celom regionu, a čijoj izgradnji smo svi mi savremenici.

Treći deo programa takođe je organizovan u ambijentu prijatnom za druženje - u jednom od skadarlijskih restorana, u kom nam su organizovani odmor i ručak. Inače, beogradska Skadarska ulica, poznatija kao Skadarlija, autentična je boemska četvrt s kraja 19. veka, do današnjih dana očuvana u svoj svojoj specifičnosti i kreativnosti, i po objektima i po sadržajima, što je svakom od nas stvorilo dodatni užitak.

Sastanak članova regionalnih odboraOvaj izvanredno osmišljen dan zaokružen je sa još nekoliko sati boravka u Narodnom pozorištu, još jednom u nizu značajnih objekata Beograda s kraja 19. veka, u kom smo opet imali više jednako zanimljivih i impresivnih sadržaja. Prvo su to bila pozdravna obraćanja predstavnika Komore i Vlade, zatim predstavnika Asocijacije inženjerskih komora Evrope (ECEC), dok je "pozdravnu završnicu" predstavljalo uručivanje Priznanja Komore kolegama koji su u nekoj od oblasti inženjerskog rada postigli posebne rezultate, bilo tokom svog celokupnog radnog veka, bilo u nekoliko poslednjih godina ili na samom početku karijere.

Bravurozno izvedenom baletskom predstavom Ko to tamo peva, baletski stvaroci nacionalnog teatra na najbolji mogući način čestitali su Inženjerskoj komori Srbije četvrtu godišnjicu rada i postojanja. I zaista, baletska predstva bila je istinska kadenca čitave kompozicije ovog predivnog dana, 14. juna.

Usledilo je još malo ćaskanja na banketu posle predstave, još malo razmene utisaka o svemu, još poneko prepoznavanje starih znanaca iz studentskih dana, neko novo poznanstvo... Verujem da će Dan Komore, 14. jun, svima nama ostati u prijatnom sećanju i trajnoj uspomeni, ali i stvoriti potrebu da se tako lepi trenuci ponove i budu brojniji i češći.

Pročitajte iz oblasti "Dan Komore":
 • Dovoljno snage za preuzimanje odgovornosti
 • Priznanje po meri potvrđene vrednosti
 • Ušteda energije adut za nove poslove
 • Projekat je kolektivno delo
 • Prestižno profesionalno priznanje
 • Timski rad je suština ove struke
 • Postupno unapređenje procesa građenja

 • <<< Nazad na sadržaj
   
  09. avgust 2020.