:: Naslovna strana > Glasnik broj 8 > SUD ČASTI - Inženjerska Komora Srbije na Sajmu građevinarstva u Nišu
 
SUD ČASTI
Odštampaj
 
Inženjerska Komora Srbije na Sajmu građevinarstva u Nišu
 
Sajam Gradjevine u Nisu Inženjerska komora Srbije imala je štand na 6. sajmu građevine i opreme, koji je održan u Nišu od 11. do 14. septembra. Niški sajam održan je, po tradiciji, u sportskoj dvorani "Čair i oko nje, uz učešće više desetina firmi iz zemlje i inostranstva.

"Nastup Komore na Niškom sajmu građevinarstva i opreme, odnosno Dani Inženjerske komore Srbije, pripremljeni su u organizaciji regionalnih odbora Komore, podsekcija diplomiranih građevinskih inženjera i diplomiranih inženjera arhitekture matične sekcije izvođača radova iz regiona Niša, kaže Tanja Đorđević, predsednik IO Matične sekcije izvođača radova IKS-a. "Naš štand bio je svih dana Sajma izuzetno posećen, a osmislili smo ga tako da najbolje predstavimo kompletnu Komoru, ali i našu regiju, pa smo organizovali izložbu realizovanih objekata članova Komore iz regiona, tribinu na kojoj se razgovaralo o zaštiti na radu, a imali smo i veoma kvalitetan propagandni materijal o IKS-u, njenim akcijama i aktivnostima. Na primer, svaki član mogao je da dobije Cenovnik za projektante. Odmah posle svečanog otvaranja, imala sam audio-vizuelnu prezentaciju Komore, koja je takođe okupila znatan broj posetilaca. Inače, nastup na Sajmu iskoristili smo i da organizujemo godišnji skup Regionalne kancelarije, na koji smo pozvali 1.500 članova."

Drugog dana trajanja Sajma, na tribini "Zaštita na radu - primena i praksa, predavanja su održali prof. dr Miroslava Ivanjac, na temu "Primena propisa iz oblasti zaštite na radu u građevinarstvu, odnosno prof. dr Dragan Spasić, na temu "Stanje zaštite na radu u građevinarstvu i ekonomski značaj i primene mera zaštite na radu. Za sve licencirane inženjere, članove Inženjerske komore Srbije, ulaz na Sajam bio je besplatan, naravno - uz člansku kartu IKS-a.
Brojčano stanje članstva
Ukupan broj članova Komore 18.206
Broj izdatih licenci za odgovornog planera 109
Broj izdatih licenci za odgovornog urbanistu 984
Broj izdatih licenci za odgovornog projektanta 15.121
Broj izdatih licenci za odgovornog izvođača radova: 12.421
Lica sa visokom stručnom spremom 11.676
Lica sa višom stručnom spremom 745
Ukupan broj izdatih licenci 28.635

<<< Nazad na sadržaj